Culinaire Wadden Weken
Appingedam
Beleef de smaak van de Wadden langs het gehele Waddenzee UNESCO Werelderfgoed. Proef de zilte smaak, geniet van mals vlees van de kust en luister naar de verhalen van boeren en chefs. Ga mee en proef ook in Eemsdelta de smaak van de Wadden!
Take a look
Een feestmaand voor al het lekkers uit het waddengebied. Samen met horecabedrijven en producenten worden tussen 18 oktober en 2 november de Culinaire Wadden Weken gevierd. Beleef de smaak van de Wadden langs het gehele Waddenzee UNESCO Werelderfgoed.
Het waddengebied biedt een rijk aanbod aan voedsel en dat beperkt zich niet alleen met vis en schelpdieren, ook akkervruchten en fruitteelt vind je in het waddengebied. Van de Graanrepubliek in Groningen tot het Texelse lamvlees; in het waddengebied vind je alles wat je nodig hebt. Lokale producenten en chefs werken samen om een unieke smaakbeleving te creëren. Dat is niet alleen goed voor de ondernemers en de regio maar ook voor het klimaat, vanwege de lagere ecologische foodprint van de lokale producten. Lokaal en duurzaam: dát zijn de kernwaardes van de Culinaire Wadden Weken.
Deelnemende locaties in Eemsdelta:
Je vindt hier alle restaurant in het Waddengebied
Ga je mee en ontdek je de smaak van de Wadden?
- Daily starting from october 18th, 2025 until november 2nd, 2025
Here you will find Culinaire Wadden Weken
Deelnemende locaties in Eemsdelta: De Basiliek in Appingedam, Hotel Restaurant Termunterzijl, Ristorante dell Arte in GodlinzeSolwerderstraat 45-47
9901 BB Appingedam Plan your route naar Culinaire Wadden Weken
from your location