Een feest voor Waddenvoedsel

Lokaal en duurzaam

In het waddengebied vind je allerlei soorten voedsel. Door de invloed van de Waddenzee denk je al snel aan vis en schelpdieren. Maar ook akkervruchten en fruitteelt is hier volop aanwezig. En van de Graanrepubliek in Groningen tot het Texelse lamvlees; in het waddengebied vind je alles wat je nodig hebt. Lokale producenten en chef-koks uit het gebied werken samen om de unieke smaakbeleving van het Wad te creëren. Dat is niet alleen goed voor de ondernemers en de regio maar ook voor het klimaat. Zo heb je bijvoorbeeld een lagere ecologische foodprint door de producten uit de omgeving. Lokaal en duurzaam: dát zijn dan ook de kernwaardes van de Culinaire Wadden Weken. Eet je mee?

Een reis langs de culinaire wadden

Een zoete fietstocht

Dat het Waddengebied meer te bieden heeft dan alleen ziltige lekkernijen is wel duidelijk. Op allerlei plekken kun je je tassen vullen met fris en zoet fruit. De vruchtbare zeeklei biedt een perfecte bodem voor het verbouwen van onder andere appels, peren, pruimen en bessen. Want zeg nou zelf: die vers geplukte sappige appel van de boom smaakt toch echt beter dan die bespoten appel in de supermarkt. Stap op de fiets door het Groninger Waddengebied en ontdek de lokale fruittelers. Zo kom jij wel aan je dagelijkse hoeveelheid vitaminen.

Bekijk de route

Streekproducten - Hier koop je de lekkerste producten uit de regio

Maak kennis met Het Havenmantsje - Klik om de video te starten

Ontdek meer

Ontdek de verhaallijnen

De Culinaire Waddenweken worden georganiseerd door het project Waddengastronomie. Partners in dit project zijn Visit Wadden, NHL Stenden & Stichting Waddengroep. 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.