Polder Pracht

Attributes

With this PolderBeauty the Birdsprotection foundation Holland and the Terschellinger Polder try to create a birdsparadise. Togehter with farmers, cheesmakers and entrepeneurs they show and proof that sustainable farming is possible. With buying some of the PolderBeuaty products like cheese, you are part of this circular economy.
Beautiful nature, happy farmers, nice products and a paradise for all meadow birds!

Sights on this route

Starting point: Nieuwe Dijk 1
8881 West Terschelling
1

Schaapskudde van Terschelling

Schaapskudde van Terschelling

Op de dijk langs Waddenzee Werelderfgoed van West-Terschelling tot Lies grazen diverse Terschellinger lammeren. Het lamsvlees is te koop bij Keurslagerij Schaafsma in West-Terschelling.

2

Vogels spotten bij Stryp

Vogels spotten bij Stryp

In het voor- en najaar vind je hier grote groepen kanoeten en rosse grutto’s. Een mooie plek om die te spotten is de kwelder bij Stryp.

3

Oude Slenk op Terschelling

Oude Slenk op Terschelling

In deze bloemrijke weide zie je de overblijfselen van een oude slenk. Een slenk is een geul waar eb- en vloedwater doorheen stroomt. Op deze plek is er een rijkheid aan planten en vogelsoorten te zien.

4

Kolonies Visdieven en Kokmeeuwen op Terschelling

Kolonies Visdieven en Kokmeeuwen op Terschelling

Hier op Terschelling kun je genieten van grote kolonies visdieven en kokmeeuwen. Deze natte graslanden vol bloemen en kruiden zijn ook een perfecte broedplek voor grutto’s, kieviten, tureluurs en scholeksters.

5

De Zeekraal

De Zeekraal

You can find this organic dairy sheep farm on the idyllic Wadden island of Terschelling. You immediately feel like you are on vacation. First you go by boat, and then easily go to De Zeekraal by bike, bus or car!

6

Puur Terschelling

Puur Terschelling

Stap in de huifkar en ga mee op nachtelijk avontuur naar het donkerste plekje van Nederland, het Dark Skypark. Om in het park te genieten van een prachtige sterrenhemel.

7

Kaapsdune

Kaapsdune

Speur vanaf dit mooie uitzichtpunt over het eiland met de gratistelescoop. Zo is goed te zien hoe vogels de landschappen op het eiland gebruiken: de duinen, de Noordzee, de Boschplaat, de polder en het wad.

8

Boerderij Spanjer

Boerderij Spanjer

De Biologische boerderij van Cees en Margriet Spanjer met Aberdeen Angus zoogkoeien en schapen. Je kunt hier heerlijk rundvlees kopen. Vlees ook te koop bij De Bionier.

9

Bijenpark Terschelling

Bijenpark Terschelling

Bezoek het bijenpark van Imkerij Hornsjilde, dat altijd open is. Loop zelf rond of maak een afspraak voor een excursie.

End point: Nieuwe Dijk 1
8881 West Terschelling

Directions

Starting point: Nieuwe Dijk 1
8881 West Terschelling

 Je staat nu bij het startpunt van de route. Veel plezier!

Polder bij Westdijk Op deze plek broeden veel scholeksters en tureluurs. Dit komt doordat er grondwater uit de bodem omhoogkomt. Weidevogels zijn dol op een vochtige bodem, omdat ze dan met hun snavel makkelijker bij de wormen komen die ze eten. Stryperpolder en Stryperkwelder De oude Stryperpolder is in het voorjaar een nat landschap met volop voedsel voor weidevogels. Je kunt hier in de lente grote kolonies visdieven en kokmeeuwen zien broeden. De Stryperkwelder ligt aan de buitenkant van de dijk. Dit stukje Wadden is een populaire verzamelplek voor wadvogels. Weides van familie Zorgdrager Hier liggen de bloemrijke weides van het biologische melkveebedrijf van familie Zorgdrager. Een paradijs voor honderden weidevogels. Door pas laat in de lente het gras te maaien, krijgen ze de tijd om hun eieren uit te broeden en kuikens groot te brengen. Formerumerwiel Het Formerumerwiel is een kolk achter de Waddendijk ten zuiden van Formerum. Het wiel (een ander woord voor diepe poel of kolk) ontstond lang geleden tijdens een dijkdoorbraak. Door het open water en de omringende natte graslanden is het wiel een vogelparadijsje. Ringsloot Door de breedte en de schuine oevers is de Ringsloot een geliefde plek voor meerkoeten en eenden. Ook watersnippen en groenpootruiters zijn hier vaak te zien. Oude slenk In deze bloemrijke weide zie je de overblijfselen van een oude slenk. Een slenk is een geul waar eb- en vloedwater doorheen stroomt. Op deze plek is er een rijkheid aan planten en vogelsoorten te zien. Kolonies Op deze plek kun je genieten van grote kolonies visdieven en kokmeeuwen. Deze natte graslanden vol bloemen en kruiden zijn ook een perfecte broedplek voor grutto’s, kieviten, tureluurs en scholeksters. Hoornerkooi In deze eendenkooi werden vroeger wilde eenden gevangen voor consumptie. Er broeden op deze plek veel zangvogels. Ook de buizerd heeft hier zijn nest. De kooi is tijdens excursies te bezoeken. Boerderij De Zeekraal, Oosterend 17 Neem een kijkje op de biologische schapenboerderij van familie Bakker. gemaakt van melk uit de vogelrijke weides van Terschelling. In het winkeltje kun je kaas kopen om thuis na te genieten van het eiland. www.terschellingerkaas.nl
Verrekijkeruitleenpunt Puur Terschelling, Oosterend 39
Met een verrekijker geniet je nóg meer van vogels. Bij Puur Terschelling mag je gratis (€50,- borg) een hele dag een kijker lenen. Of ga mee op huifkartocht door de Terschellinger Polder. www.puur-terschelling.nl

Bijenpark Terschelling,
Hornsjildeweg 1
Bezoek het bijenpark van Imkerij Hornsjilde, dat altijd een afspraak voor een excursie. www.bijenparkterschelling.nl
Boerderij Gèskieker, Kinnum 1
Bezoek de boerderij en winkel van boerin Neeke. Op het erf is de gratis tentoonstelling ‘Het Terschellinger Boerenland: een weidevogelparadijs’ te bezoeken. Je kunt hier gebruik maken van
telescopen en verrekijkers om vogels in de bloemrijke weide van héél dichtbij te bekijken.
www.geskieker.nl
Natte graslanden
In dit lage deel van de polder liggen de weides van het biologische jongveebedrijf van familie Hek. Tureluurs en grutto’s verblijven graag op deze plek, die wordt natgehouden met een waterpomp
op zonne-energie.
Boerderij Halfweg Terschelling, Kooipad 7
Op boerderij Halfweg worden schapen en koeien gemolken. Van de verse melk wordt op ambachtelijke wijze kaas gemaakt, die je kunt proeven en kopen in de winkel.

End point: Nieuwe Dijk 1
8881 West Terschelling

Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.