Niet voor Wadjes: VlielandVlieland is het kleinst van alle Nederlandse Waddeneilanden. Vlieland is een eiland voor rustzoekers, natuurliefhebbers en levensgenieters. Er is één dorp waar je steeds terugkomt: Oost-Vlieland. Daaromheen alleen maar natuurgebied: duinen, bos en strand. 

De route met top 9 Niet voor Wadjes activiteiten gaat langs gave activiteiten en mooie plekken passend bij de stoere buitenmens. Ben jij dat? Stap dan op de fiets. Door weer en wind. Ervaar de puurheid, vergezichten en winterse schoonheid die Vlieland te bieden heeft. En ontdek de activiteiten die langs deze route liggen.  

Sights on this route

Starting point: Havenweg 8
8899 BB Oost-Vlieland
1

WestCord Strandhotel Seeduyn

WestCord Strandhotel Seeduyn op Vlieland is gelegen op een van de meest betoverende plekjes in Nederland. Het is het enige hotel op Vlieland dat zo vrij en direct aan zee ligt.

WestCord Strandhotel Seeduyn
2

Vlieland - 2e Kroon's polder - Vogelkijkhut

In het voorjaar broeden er veel vogels en in de herfst is het er heel druk met vogels die uit het Noorden komen. Het hele jaar door vinden vogels er een plekje als het water over het Wad spoelt. De...

Vlieland - 2e Kroon's polder - Vogelkijkhut
3

De Vlielander Kaasbunker

Op het hoogste punt van Vlieland, vlakbij de vuurtoren, ligt diep onder de grond een oude bunker. De Vlielander kaasmaker Nils Koster kwam er achter dat de omstandigheden in de bunker perfect zijn voor het rijpen van kaas.

De Vlielander Kaasbunker
4

Uitzichtpunt: zonsondergang Vlieland

Kom aan het einde van de dag naar de uitkijktoren, vlakbij de waterwinputten van Vitens, voor een prachtige zonsondergang.

Uitzichtpunt: zonsondergang Vlieland
5

De Noordwester

The Noordwester, Waddencenter and aquarium. The nicest center of Vlieland!

De Noordwester
6

Vliehors Expres

De Vliehors Expres maakt tochten over de Vliehors, een zandvlakte van 20 vierkante kilometer aan de westkant van Vlieland. Deze vlakte wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd.

Vliehors Expres
7

Paal 50

Hét outdoor en evenementenbureau op Vlieland. Ben je op zoek naar de leukste outdoor activiteiten of een groepsuitje op Vlieland? Dan strand je het liefst bij Paal 50.

Paal 50
8

't Hol van Stout Konijn

Grijp je KeutelKaart en volg het Stout Konijn Dwaalspoor door de Vlielandse bossen en duinen… doe onderweg de keutelopdrachten en heel misschien vind je ‘t Hol van Stout Konijn.

't Hol van Stout Konijn
End point: Havenweg 8
8899 BB Oost-Vlieland

Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.