Niet voor Wadjes: Vlieland

Kenmerken

Vlieland is het kleinst van alle Nederlandse Waddeneilanden. Vlieland is een eiland voor rustzoekers, natuurliefhebbers en levensgenieters. Er is één dorp waar je steeds terugkomt: Oost-Vlieland. Daaromheen alleen maar natuurgebied: duinen, bos en strand. 

De route met top 9 Niet voor Wadjes activiteiten gaat langs gave activiteiten en mooie plekken passend bij de stoere buitenmens. Ben jij dat? Stap dan op de fiets. Door weer en wind. Ervaar de puurheid, vergezichten en winterse schoonheid die Vlieland te bieden heeft. En ontdek de activiteiten die langs deze route liggen.  

Dit ga je zien

Startpunt: Havenweg 8
8899 BB Oost-Vlieland
1

WestCord Strandhotel Seeduyn

WestCord Strandhotel Seeduyn

WestCord Strandhotel Seeduyn op Vlieland ligt op een locatie die met recht uniek te noemen is voor Nederland. Nergens vindt u een hotel op Vlieland, zo vrij én dicht aan zee...

2

Vlieland - 2e Kroon's polder - Vogelkijkhut

Vlieland - 2e Kroon's polder - Vogelkijkhut

In het voorjaar broeden er veel vogels en in de herfst is het er heel druk met vogels die uit het Noorden komen. Het hele jaar door vinden vogels er een plekje als het water over het Wad spoelt. De...

3

De Vlielander Kaasbunker

De Vlielander Kaasbunker

Op het hoogste punt van Vlieland, vlakbij de vuurtoren, ligt diep onder de grond een oude bunker. De Vlielander kaasmaker Nils Koster kwam er achter dat de omstandigheden in de bunker perfect zijn voor het rijpen van kaas.

4

Uitzichtpunt: zonsondergang Vlieland

Uitzichtpunt: zonsondergang Vlieland

Kom aan het einde van de dag naar de uitkijktoren, vlakbij de waterwinputten van Vitens, voor een prachtige zonsondergang.

5

Informatiecentrum De Noordwester

Informatiecentrum De Noordwester

Op de Jutterszolder van De Noordwester worden spullen, gevonden door Vlielander jutters, bewaard.

6

Vliehors Expres

Vliehors Expres

De Vliehors Expres maakt tochten over de Vliehors, een zandvlakte van 20 vierkante kilometer aan de westkant van Vlieland. Deze vlakte wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd.

7

Paal 50

Paal 50

Hét outdoor en evenementenbureau op Vlieland. Ben je op zoek naar de leukste outdoor activiteiten of een groepsuitje op Vlieland? Dan strand je het liefst bij Paal 50.

8

't Hol van Stout Konijn

't Hol van Stout Konijn

Grijp je KeutelKaart en volg het Stout Konijn Dwaalspoor door de Vlielandse bossen en duinen… doe onderweg de keutelopdrachten en heel misschien vind je ‘t Hol van Stout Konijn.

Eindpunt: Havenweg 8
8899 BB Oost-Vlieland

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.