Laarzenpad De GeulWandelroute de Geul bevind zich in een gebied met als kenmerken de Zandplaat de Hors, de Mokbaai en de beide Horsmeertjes. Door dit hele gebied lopen een flink aantal wandelingen waarbij ook een paar groene paden. Vooral de paden die rondom de Geul en langs de Moksloot lopen zijn bijzonder mooi.

Je kunt deze wandeling beginnen bij Paal 9 (de Hoornderslag) of bij de parkeerplaats aan de Mokweg.  De Hoornderslag bereik je via Den Hoorn of de Rommelpot. Negeer de bordjes Loodsmansduin want dat is een camping “the size of Wales” en bovendien in de verkeerde richting.
De groene wandeling langs de Geul is een laarzenpad. Hou daar rekening mee als je deze route loopt in of na een regenachtige tijd want met je bergschoenen hou je het niet droog.

Sights on this route

Starting point: Molkweg
1797 Den Hoorn
1

Look out De Geul

De Geul is part of the Duinen van Texel National Park. From the look out point you have a beautiful view of De Geulplas.

Look out De Geul
2

Paal 9

A pavilion made out of wood which lies in mids the dunes and on the beach of Texel.

Paal 9
3

Bunker Den Hoorn

One of the preserved bunkers on Texel is the Command post in the dunes of Den Hoorn. This bunker is freely accessible and easily accessible on foot. From the bunker you get a beautiful view of the dunes and the North Sea.

Bunker Den Hoorn
End point: Molkweg
1797 Den Hoorn

Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.