Laarzenpad De GeulWandelroute de Geul bevind zich in een gebied met als kenmerken de Zandplaat de Hors, de Mokbaai en de beide Horsmeertjes. Door dit hele gebied lopen een flink aantal wandelingen waarbij ook een paar groene paden. Vooral de paden die rondom de Geul en langs de Moksloot lopen zijn bijzonder mooi.

Je kunt deze wandeling beginnen bij Paal 9 (de Hoornderslag) of bij de parkeerplaats aan de Mokweg.  De Hoornderslag bereik je via Den Hoorn of de Rommelpot. Negeer de bordjes Loodsmansduin want dat is een camping “the size of Wales” en bovendien in de verkeerde richting.
De groene wandeling langs de Geul is een laarzenpad. Hou daar rekening mee als je deze route loopt in of na een regenachtige tijd want met je bergschoenen hou je het niet droog.

Dit ga je zien

Startpunt: Molkweg
1797 Den Hoorn
1

Uitkijkpunt De Geul

De Geul is onderdeel van Nationaal Park Duinen van Texel. Vanaf het uitkijkpunt heb een prachtig uitzicht over De Geulplas.

Uitkijkpunt De Geul
2

Paal 9

Strandpaviljoen Paal 9; een volledig uit hout opgetrokken paviljoen, gelegen in de Texelse duinen, aan het strand en te midden van een uitgestrekt natuurgebied. 

Paal 9
3

Bunker Den Hoorn

Eén van de bewaarde bunkers op Texel is de Commandopost in de duinen van Den Hoorn. Deze bunker is vrij toegankelijk en gemakkelijk te voet bereikbaar. Vanuit de bunker krijgt u een prachtig uitzicht op de duinenrijen en de Noordzee.

Bunker Den Hoorn
Eindpunt: Molkweg
1797 Den Hoorn

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.