Tocht rond de Dollard langs de Werelderfgoed WaddenzeeSights on this route

Starting point: handelskade 12
9934 AA Delfzijl
1

Kerk Heveskes

Een kerk zonder dorp, dankzij een oprukkend industriegebied onder de rook van Delfzijl. Het oudste deel van de kerk dateert van ongeveer 1200.

Kerk Heveskes
2

Brug over Zijldiep

Brug over Zijldiep
3

Museumgemaal Cremer

Het gemaal Cremer is aangelegd in de jaren 1930 / 1931, door waterbouwkundige Pieter Geert Cremer. Vanwege de beeldbepalende ligging, de cultuurhistorische waarde, de gaafheid en de bijzondere vormgeving is gemaal Cremer erkend als rijksmonument.

Museumgemaal Cremer
4

Bunkers

In de Tweede Wereldoorlog bouwden de Duitse bezetters een aantal bunkers bij Fiemel, een gehucht naast Termunten. De bunkers waren onderdeel van de Atlantikwall, een verdedigingslinie die van Duitsland...

Bunkers
5

Bezoekerscentrum Dollard

Bezoekerscentrum Dollard net onder Termunten is dé toegangspoort naar het Dollardgebied. Ontdek alles over dit vrij nieuwe natuurgebied.

Bezoekerscentrum Dollard
6

Rustpunt Drewsheerdt

Rustpunt Drewsheerdt
7

Carel Coenraadpolder

De Carel Coenraadpolder is de meest noordoostelijk gelegen polder van Nederland. De prachtige, uitgestrekte omgeving leent zich uitstekend voor een wandel- of fietstocht.

Carel Coenraadpolder
8

Kunstwerk Waaiboei

Het kunstwerk van Martin Borchert is al van ver te zien: Waaiboei is maar liefst acht meter hoog en staat bovenop de dijk bij Nieuw Statenzijl. Het kunstwerk werd gemaakt in 1996 en staat los op de dijk, waar het meebeweegt met de wind.

Kunstwerk Waaiboei
9

Bird watchhouse de Kiekkaaste

Bird watching hut The Kiekkaaste in Nieuwe Statenzijl is the only bird watching hut in the Netherlands that is located outside the dikes. From the bird watching hut bird lovers have a beautiful view over the muddy fields of the Dollard.

Bird watchhouse de Kiekkaaste
End point: handelskade 12
9934 AA Delfzijl

Don't miss a thing!

Receive the latest news, the best stories and the best routes from VisitWadden.