Texel is een schapeneiland en het wereld beroemde schapenras is Texelaar. Texelaar wordt gehouden voor vier doelen: wol, vlees, melk en het landschap. De trots van Texel begraast de dijken, polder en natuurgebieden én de tuunwallen.
Visit cheese farm Wezenspyk. Traditional cheese is made here. Taste the cheeses in the farm shop and enjoy in the Cheese Café (Kaascafé) overlooking the church of Den Hoorn.
Bij Jef has been the Michelin-starred restaurant of Texel since 2009. Head Chef Jef Schuur draws inspiration from home and abroad and uses mostly local ingredients.
Verblijf in dit heerlijke hotel met het strand én het dorp De Koog op loopafstand. Maar ook in het hotel is het heerlijk vertoeven.
At restaurant Gusta they keep the combinations simple in order to do justice to every ingredient. It is a pure kitchen with pure flavors, fresh from the own country in the restaurant. They place great value on their own cultivation and local products.
Local gastronomy is central at the Kook Atelier. Inspired by the seasons, what the island offers them with extra attention to vegetables. The meat, fish, shellfish and crustaceans that they serve are sustainable, responsible and up-close.