WadExpedities.nl

Lauwersoog

Wij zijn hier geboren, hebben hier onze jeugd doorgebracht of vonden hier de liefde en bleven voor altijd. Ieder op zijn eigen manier onlosmakelijk verbonden met het Wad.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

De WadExpedities van VANhetWAD zijn ontwikkeld vanuit de gedachte dat iedereen van het Waddengebied zou moeten kunnen genieten. Maar wel zo dat het Waddengebied niet onnodig belast wordt. Zo leggen wij vaker aan op de veerdam dan dat wij deelnemers afzetten dicht bij rustgebieden van bijvoorbeeld vogels. Ook het tijdens laagwater langs zandbanken varen waar zeehonden rusten vermijden wij liever. Wij zijn van mening dat zeehonden ons wel opzoeken als ze ons willen zien. En geloof maar dat er altijd wel een nieuwsgierige zeehond is die dat op een gepaste afstand doet.

Wij nemen kleine groepen deelnemers mee en leren ze actief kijken naar het Waddengebied. Dan zie je en hoor je zoveel meer. Vogels, zeehonden, bruinvissen en de geschiedenis van het Wad. Door te werken met kleine groepen hebben wij tijd voor onze deelnemers. Tijd om op maat uitleg te geven over het Wad. Zo schakelen we eenvoudig van een begrijpelijke uitleg voor de jongste deelnemers naar complexere informatie over de Waddenzee voor volwassen deelnemers.

Afstand tot jouw locatie:

Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.