Kleintje BorgSfeer

Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Borgsweer

Voor de 3e keer wordt het pop-up theater opgebouwd in Borgsweer. Deze keer weer in de boerenschuur op Borgsweer 12. Zowel vrijdag als zaterdag staat er een avondvullend programma met muziek, cabaret, verhalenvertellers en een heerlijk menu voor je klaar.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Programma:

Vrijdag 10 mei
Bert Hadders. Hoewel de voormalige circusdrummer, poffertjesbakker en putjesschepper Bert Hadders (1962) zo’n veertig jaar geleden zijn geboorteplaats 2e Exloërmond verruilde voor een leven in ‘Stad’ bouwde hij middels de personages in zijn liedjes een nieuwe, virtuele nederzetting in de Drents/Groningse Veenkolonies. In de uit arbeidersrode bakstenen opgetrokken woningen langs dat kaarsrechte kanaal wonen de dominee die om regen bidt, de kluizenaar die drie keer de Duitse Lotto won, de boer die niet mee mocht doen aan BZV, een bijstandsmoeder met lege koelkast en kapotte Lada en de politicus met het revolutionaire werkgelegenheidsplan. (“ruimtevaart achter de dijk”). Op het kerkhofje ligt Okke Kluun, de laatst ter dood veroordeelde misdadiger van Groningen naast Eltjo Siemens, slachtoffer van politiegeweld tijdens de landbouwstakingstaking van 1929. Hadders bezingt deze mensen met empathie, humor en aandacht voor detail.Hij speelt een selectie uit de meer dan honderd Groningstalige liedjes die hij schreef en vertelt daar uitgebreid bij.

Marjan & Maike. Om de hoek van Borgsweer beginnen de uitgestrekte polders. Ergens daar tussen de hoge bomen is een plek wat nu het Ambonesenbosje heet. Een roerige geschiedenis waar Marjan een boek over geschreven heeft. Maike heeft hiervoor schilderijen gemaakt welke op spectaculaire wijze worden getoond.

Steeby. De Groningse artiest Steeby (Jesse Kortenschijl) werd op jonge leeftijd al geïnspireerd door de eerlijkheid en de storytelling binnen Hip-Hop, een combinatie die hedendaags de basis vormt voor zijn eigen muziek. Na het releasen van zijn eerste EP ‘Betere Dagen’ (2020) vormde Steeby in 2021 zijn eerste eigen band samen en met hun eerste show in 2021 werden zij als live act gedoopt. Geïnspireerd door artiesten als Typhoon en Pete Philly & Perquisite, wist hij zich in een korte periode te ontwikkelen tot een energieke live-act die niet onopgemerkt bleef. In 2022 werd hij geselecteerd voor het talentontwikkelingsprogramma Hit the North (i.s.m Eurosonic/Noorderslag), verkocht hij met een solo show de grote zaal van Simplon Groningen uit en maakte hij zich met zijn band klaar voor zijn optreden op Eurosonic 2023. In Steeb zijn teksten staan kracht, kwetsbaarheid en openheid centraal waarbij de combinatie wordt gezocht tussen filosofische wijsheden en Groningse nuchterheid. Samen met zijn band zet hij de samplebased geschiedenis van hiphop om in een gevarieerde live show waarbij crossovers gevonden worden naar jazz, funk & soul.

Openingsmenu:
Vanavond kookt Arjan Noot van Hotel Restaurant Termunterzijl het openingsmenu. Een drie gangen menu, gemaakt van zoveel mogelijk producten uit de regio. 

Zaterdag 11 mei
Anne Jan Toonstra.
Begin 2000 debuteert Toonstra als cabaretier. Samen met Sofie van den Enk, die tegenwoordig als televisie-presentatrice bekend is, wint Toonstra in 2001 het vermaarde cabaretfestival Camaretten in Rotterdam. Vier jaar later wint hij met zijn programma Hikikomori het Groninger Studentenfestival. Daarna timmert hij met het stand up comedy-gezelschap De Hyena’s aan de weg. Ook vanavond staat hij als cabaretier op de planken. Na de pauze komt hij terug als singer-songwriter en zingt hij zijn nieuwe Engelstalige liedjes. Een paar van zijn liedjes zijn al regelmatig te beluisteren op radio Noord, maar wij kunnen wel spreken van een debuutoptreden in Borgsweer! De soms wat theatrale en filmische muziek heeft nadrukkelijk een klassieke component. Artiesten die hem inspireren zijn Rufus Wainwright, Damian Rice en vooral Benjamin Clémentine. Tijdens het optreden wordt Anne Jan begeleid door een keur aan Groninger muzikanten, zoals op viool Hanneke Rolden en op cello Sebastiaan Wiering.

Het driegangenmenu is in Italiaanse sferen. Het wordt verzorgd door Buurman & Buurman, de eetwinkel die bekend staat om de lekkerste pizza’s van Groningen. Het diner wordt muzikaal begeleid door Just Us & Co. Rustig op de achtergrond maar met zeer veel passie spelen deze bevlogen muzikanten bekende covers om in de sfeer te komen.

De lantings. Aan de bar in  “Herberg Lanting” in Meedhuizen ontstond op een zaterdagnamiddag in 2014  het idee om een bandje te beginnen. Follie de Vries, gitarist,  was de kartrekker en vormde de band met inwoners uit Meedhuizen: Pieter de Jong op drums, Joop van Dijken als bassist en Eline Rumpff als zangeres. Follie en Joop hadden al jaren in diverse bandjes gespeeld. Pieter en Eline hadden geen muzikale ervaring. Door inzet, repeteren en met de muzikale ervaring van Follie en Joop, maakte de band progressie. De herberg werd de ideale plek om wekelijks te repeteren en vandaaruit ontstond ook de naam voor de band: “De Lantings”. In 2016 verliet Eline de band en haar plaats werd ingenomen door Gina Rumpff. Om de band muzikaal te versterken, kwam Barry Bronsema in 2020 in de band.  
Hij had ook ervaring in diverse bandjes en werd gitarist. Follie stapte over op toetsen. Hierdoor kon het repertoire worden verbreed en spelen we pop- en rockcovers van de jaren 60 tot nu

Kun je niet kiezen? Koop dan het passe-partout ticket en geniet 2 avonden lang van een heerlijk menu en een avond vol muziek, cabaret en verhalenvertellers!

Wanneer:
t/m 11 mei
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Kleintje BorgSfeer

Theater BorgSfeer in Boerenschuur
Borgsweer 12
9949 PA Borgsweer
Route planen

vanaf jouw locatie

Koop tickets


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.