Fivelstadtocht

Appingedam

Op zaterdag 14 september wordt er vanuit Appingedam de historisch culturele wandeltocht georganiseerd voor de afstanden 5-10-15 en 25 kilometer.

De streek Fivelingo omvat grotendeels de huidige gemeente Eemsdelta, delen van de gemeente Midden-Groningen, Het Hogeland en Ten Boer en omstreken als onderdeel van de gemeente Groningen.

De wandeltocht wordt elk jaar op de zaterdag van het tweede weekend in september uitgeschreven. Bewust is gekozen voor de combinatie met het Landelijk Open Monumentenweekend om zo de culturele en historische achtergronden van de te lopen wandelroutes te accentueren.

Telkens wordt een andere windrichting genomen als wandelgebied waarbij voor 2023 een oostelijke route is uitgezet. Tijdens deze historisch culturele wandeling worden bekende maar ook minder in het oog springende facetten van de rijke historie in het Fivelingo gebied belicht. U kunt hierbij denken aan oude smokkelroutes, waterwegen, kerkpaden, handelsroutes en (voormalig) industrie.

Vanzelfsprekend zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de organisatie de grondgedachte van de tocht niet uit het oog zal verliezen:

Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen

Kijk op www.fivelstadtocht.nl voor meer informatie en inschrijven.
Inschrijven is mogelijk van 1 februari 2024.

Wanneer:
14 september
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Fivelstadtocht

Franse School - Nicolaïkerk
Wijkstraat 30
9901 AJ Appingedam
Route planen

vanaf jouw locatie

Inschrijven


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.