Waddenvogelfestival

Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

De Cocksdorp

Op zaterdag 11 mei is het “Wereld Trekvogeldag”. Overal op aarde wordt die dag aandacht besteed aan het fascinerende fenomeen vogeltrek en wordt het publiek uitgenodigd om van (trek)vogels te komen genieten.

Kom genieten van de trekvogels in het weekend van 11 mei.

Op zaterdag 11 mei is het “Wereld Trekvogeldag”. Overal op aarde wordt die dag aandacht besteed aan het fascinerende fenomeen vogeltrek en wordt het publiek uitgenodigd om van (trek)vogels te komen genieten. Zo ook in Werelderfgoed Waddenzee, één van de grootste en belangrijkste gebieden in Nederland voor trekvogels. Jaarlijks maken vele miljoenen vogels gebruik van dit gebied als rustplaats, tankstation, broed- of overwinteringsgebied.

Beleef het zelf

In het weekend van 11 mei zijn er volop mogelijkheden om te genieten van de bijzondere vogels in het Waddengebied. Allereerst is er op Texel op 11 & 12 mei het Wadden Vogelfestival. Dit weekend staat in het teken van vogels kijken voor je plezier én voor het goede doel. Er zijn tal van activiteiten waaronder een Birdfair (markt voor vogelaars), de Texel Big Day (24 uur vogels tellen voor het goede doel) en vele Vogelexcursies die speciaal voor dit weekend georganiseerd worden. Dit alles om dit jaar aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de bescherming van kustbroedvogels zoals sterns, scholekster en bontbekplevier. Verspreid over het eiland vind je vrijwillige vogelwachters die je alles vertellen over de vogels in het gebied.

Een compleet programma vind je op www.waddenvogelfestival.nl  

Maar ook op andere locaties in het waddengebied zijn er in dat weekend tal van vogelexcursies. Op meerdere plekken wordt speciale aandacht besteed aan kustbroeders, zoals sterns, plevieren en de scholekster. Deze soorten hebben het lastig om in ons land nog in alle rust te broeden.

Activiteiten: 

Wanneer:
t/m 12 mei
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Waddenvogelfestival

Waddenzee Werelderfgoed
Kikkertstraat 42
De Cocksdorp
Route planen

vanaf jouw locatie

Bekijk hier het programma


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.