Boshuisjes kampeerterrein Stortemelk

Vlieland

Verscholen in het bos langs kampeerterrein Stortemelk en vlakbij het Noordzeestrand staan prachtige, duurzaam gebouwde houten boshuisjes. De vakantiehuisjes zijn sfeervol ingericht, relatief klein, maar voorzien van alle comfort. Voor 4 tot 8 personen

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Verscholen in het bos langs kampeerterrein Stortemelk en vlakbij het Noordzeestrand staan achttien prachtige, duurzaam gebouwde houten boshuisjes. De boshuisjes zijn specifiek voor dit bos ontworpen, zodat ze goed in de omgeving passen. Je voelt je er een onderdeel van de natuur.

De vakantiehuisjes zijn sfeervol ingericht, relatief klein, maar voorzien van alle comfort en geschikt voor 4 tot 8 personen. De boshuisjes zijn het gehele jaar beschikbaar voor de verhuur, ze worden verwarmd door middel van een sfeervolle pelletkachel.​

De boshuisjes zijn er in 10 unieke ontwerpen:

 • Model ‘Woodrock’: een mooi in het bos wegvallend, 4-persoons huisje met twee slaapkamers en een compacte badkamer met toilet op de begane grond. De Woodrock heeft een enorme schuifpui naar het ruime terras.
 • Model ‘Barn': dit leuke 4-persoons type heeft een slaapkamer en de badkamer op de begane grond. Op de verdieping boven bevindt zich een ruime slaapzolder met een tweepersoons bed. Via een royale schuifpui kom je op het grote terras.
 • Model ‘Beukennoot’: een prachtig nootvormig, 4-persoons huisje met twee slaapkamers en een badkamer op de bovenverdieping. In het dak zijn ramen gemaakt, zodat je onder een sterrenhemel kunt slapen. Het huisje heeft een grote schuifpui naar het terras.
 • Model ‘Spider’: een bijzonder model boshuisje, 4-persoons, dat lijkt te zweven boven de bosgrond, met twee slaapkamers en een badkamer op de begane grond. Vanuit het bed kijk je zo het bos in. Het terras is via enkele traptreden te bereiken.
 • Model 'Spider XL': een bijzonder model boshuisje, dat lijkt te zweven boven de bosgrond, met twee slaapkamers en een badkamer op de begane grond.
 • Model 'Origami': dit huisje is middels een geluidsdichte, goed geïsoleerde schuifwand geschakeld met het 2-persoons huisje Knûk.
 • Model 'Paviljoen': dit Aziatisch aandoende huisje is door middel van een geluidsdichte, goed geïsoleerde schuifwand geschakeld met het 6-persoonshuisje Loef.
 • Model 'Burcht': dit ontwerp kenmerkt zich door de schakeling van verschillende buitenruimtes: van een besloten patio, een overdekte veranda tot het terras.

Vanaf begin juli 2019 te huur:

 • Model ‘Ark’: een langgerekt, 5-persoons huisje dat doet denken aan een schip. Op de begane grond bevindt zich, naast de badkamer en de eetkamer, een ruime zitkamer ‘als een Indonesisch prieel in een bos’. Boven zijn drie slaapkamers, waaronder een met een 2-persoons bed.
 • Model ‘Solo’: dit 4 à 5-persoons huisje, de grotere broer van de Woodrock, heeft een fiere kapvorm. Fraai is de luifel met een erker eronder, die opent naar het terras en veel licht vangt. Boven zijn de badkamer, een 2-persoons kamer en een slaapkamer met twee bedden en een uitschuifbaar kinderbed.​

Alle modellen hebben een ruim terras, voorzien van een stoere tafel met banken gemaakt van hout uit de Nederlandse bossen. Het is in alle modellen mogelijk om een kinderbedje bij te plaatsen.

Wil jij ook wakker worden tussen de bomen, vlakbij de zee?

Nachhaltiger Unternehmer

Bei Boshuisjes kampeerterrein Stortemelk hat Nachhaltigkeit einen hohen Stellenwert!

 • Biodiversiteit versterken

  Nieuwe aanplant gaat altijd in overleg met Staatsbosbeheer en we zijn bezig met versterken van het bos.

 • Duurzaam gebruik van water

  We hebben waterbesparende douches en gebruiken grondwater voor het doorspoelen van de toiletten.

 • Duurzame energiebronnen

  We gebruiken grondwater voor het doorspoelen van de toiletten, de nieuwbouw is volledig gasvrij. Veel gebouwen liggen vol met PV-panelen en warmtecollectoren.

 • Gebruik van materialen

  We gebruiken steeds meer materialen die duurzaam en/of biologisch afbreekbaar zijn. We hebben een eigen snelcomposteerder die binnen 24 uur keukenafval en to-go bekers van de koffietent verwerkt tot voedzame compost.

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  Geld geven we bewust uit en kiezen voor (maatschappelijk) duurzame initiatieven. Nieuwbouw van woonruimte voor personeel en een personeelsgebouw (hostel in wintermaanden) dragen bij aan betere werkgelegenheid en geschikte huisvesting.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  Voor personeel: teamuitjes, feestjes, aandacht voor speciale data, RI&E, preventief medisch onderzoek. Voor gasten: aanbod van kunst, cultuur en muziek voor jong en oud.

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  We dragen bij aan het creëren van kansen voor eilanders en onderschrijven we het belang van dat wat Vlieland bijzonder maakt door alleen echt tentkamperen te behouden en de identiteit van Vlieland te versterken.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Boshuisjes kampeerterrein Stortemelk

Kampweg 1
8899BX Vlieland
Route planen

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.