Permanente rijpaden tussen de stroken

Hornhuizen

Om geen verdichting te krijgen werken de boeren met permanente rijpaden tussen de stroken. Streven is hierbij dat 90% van de bodem op deze wijze niet wordt bereden. De teeltbedden voor de gewassen wil de boer kruimelig houden!

Om geen verdichting te krijgen werken de boeren met permanente rijpaden tussen de stroken. Streven is hierbij dat 90% van de bodem op deze wijze niet wordt bereden. De teeltbedden voor de gewassen wil de boer kruimelig houden! Ook dit vergt technische innovaties. GPS gestuurde trekkers bijvoorbeeld. Kortgezegd: de trekker stuurt zichzelf uiterst nauwkeurig en kaarsrecht over het veld! Dit gebeurt met een nauwkeurigheid van twee centimeter! Ieder jaar precies dus over hetzelfde rijpad! Dit gebeurt in het groeiseizoen met smalle banden om geen grote sporen te maken!  

Maar klei blijft natuurlijk een stevige grondsoort, dus met het oogsten en het inzaaien komen er breder banden aan te pas en soms wordt het loonbedrijf ingeschakeld voor trekkracht en efficiëntie. Maar dan wordt de grond weer losgemaakt met de speciale woeler! Een op maat gemaakte innovatie!

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Permanente rijpaden tussen de stroken

Hornhuizen
Route planen

vanaf jouw locatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.