Kwelder Landgoud

Pieterburen

Als je voorbij het waterschapsgebouw de Waddenzeedijk oploopt zie je de 8 hectare grootte kwelder van Landgoud! Deze kwelder maakt onderdeel uit van het Waddenzee Werelderfgoed.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Als je voorbij het waterschapsgebouw de Waddenzeedijk oploopt zie je de 8 hectare grootte kwelder van Landgoud! Deze kwelder maakt onderdeel uit van het Waddenzee Werelderfgoed. Het vee dat er zomers weidt is een vorm van particulier natuurbeheer om ruigte (zeekweek) te voorkomen. 

Hero, die met zijn zus Ine en ouders Ale en Fenna Landgoud runt, noemt dit niet zonder reden “de mooiste plek van Nederland”. “Hier komt en gaat de zee twee maal daags en laat bij extra hoog water een sliblaagje na  waardoor er spontaan een fractionele ophoging van het land plaats vindt waarop een gevarieerde zilte vegetatie ontstaat Hier komt geen mens aan te pas, dit is gewoon puur de ruigheid van de natuur”, aldus Hero. 

Het landschap is bijzonder. Door de invloed van de zee zie je een afwisselend en uniek landschap. Die zorgt voor hoogteverschillen. Op ieder hoogteverschil zie je andere vegetatie van meer of minder zoutminnende planten. Bijzondere smaakvolle zilte groenten als Zeekraal en Lamsoor komen hier voor! Wij kunnen ons voorstellen dat jij als topkok in spé dit landschap voor fijnproevers omarmt! Geniet en Beleef het echter Goudeerlijk! Het is particulier eigendom en het is natuur! De instandhouding van deze natuur bevorder je door de producten van Landgoud te kopen!   

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Kwelder Landgoud

Pieterburen
Route planen

vanaf jouw locatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.