Kerkmuseum Jannum

Jannum

Wil je in Middeleeuwse sferen komen? Bezoek dan het bijzondere kerkje op de terp van Jannum. Het lijkt wel of de tijd hier heel lang heeft stilgestaan. 

Het kleine verstilde dorpje bestaat uit een terp met daarop een mooie Romaans Gotische kerk en daaromheen enkele oude huisjes en boerderijen.

Het dorpje Jannum is al ruim voor de jaartelling ontstaan en is letterlijk pittoresk. In het kerkje kun je oude voorwerpen bezichtigen en vind je verhalen van de reformatie terug.

Na verval en restauratie heeft de kerk, lange tijd als uithof van het Fries Museum, gefunctioneerd als museum voor middeleeuwse kerkelijke kunst. Die functie heeft het nog steeds en er zijn onder meer grafzerken en sarcofagen te zien, waaronder een zeer vroege portretzerk. Verder kan men kapitelen bewonderen, een romaanse doopvont (begin 13de eeuw) afkomstig uit Jellum en aanzienlijke fragmenten van het koorhek uit Wons van roze Bremer zandsteen uit de 13de eeuw met voorstellingen van apostelen, Maria met Kind en florale versieringen, maskers en het Lam Gods.

Kijk snel op de site voor meer informatie en prachtige verhalen over de geschiedenis en omgeving.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Kerkmuseum Jannum

Kerkstraat 4
9107 GH Jannum
Route planen

vanaf jouw locatie

Bekijk de website


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.