Noordkroon

Den Burg

In 1988 is het familiebedrijf Noordkroon op Texel begonnen als schapenboerderij. Ieder jaar werden de schapen in de vroege zomer geschoren. Het wolvet uit de schapenvachten maakte in deze tijd de handen altijd heerlijk zacht.

In 1988 is het familiebedrijf Noordkroon op Texel begonnen als schapenboerderij. Ieder jaar werden de schapen in de vroege zomer geschoren. Het wolvet uit de schapenvachten maakte in deze tijd de handen altijd heerlijk zacht. In 1999 was het dan ook tijdens het sorteren van de afgeschoren wol dat het idee ontstond om crèmes en zalven te maken met wolvet als basis.

De samenstelling van wolvet lijkt erg op die van onze eigen huidvetten. Hierdoor wordt het makkelijk opgenomen. Het voedt de huid met essentiële vetten en herstelt de natuurlijke huidbarriere. De huid kan meer vocht vasthouden en voelt weer zacht en soepel aan.

Tegenwoordig is er een breed assortiment met verschillende crèmes en zalven op basis van wolvet, van bijvoorbeeld hand-, voet- en gezichtscrème tot zalven die helpen bij zeer droge huid of kloven. Daarnaast zijn er sinds kort de nieuwe Eilandzepen van Noordkroon: natuurlijke verzorging voor bad en douche met geuren geïnspireerd door de Texelse natuur.

Noordkroon heeft op Texel geen eigen winkel. Wel staan ze in de zomermaanden op de maandagmarkt in Den Burg (van 08:30 tot 13:00). Ook zijn er in elk dorp verkooppunten die de producten verkopen, zie hier een overzicht.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Noordkroon

Veenselangweg 2
Den Burg
Route planen

vanaf jouw locatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.