TX33

Makkum

Een middag op het IJsselmeer meevaren met een schipper. Wie wil dat niet? Stap aan boord van de Blazer TX 33.

Een middag op het IJsselmeer meevaren met een schipper of een dagtocht op de Waddenzee. Wie wil dat niet? Op een 100 jaar oud visserschip van 40 ton eikenhout en 60 m2 bruine zeilen (de Blazer TX 33) kun je alleen, met elkaar of met je kinderen ervaren hoe er gevist en gevaren werd. Help mee de zeilen te hijsen en aan het roer te staan. Je stap in Makkum op.

Boek direct je ticket voor een IJsselmeertocht of Waddentocht.

Voor groepen (max 12 personen) is de Blazer apart te huren op andere data. Stuur hiervoor een mail naar blazertx33@gmail.com.

Vrijwillig en behoud Blazer
De TX33 is eigendom van de Stichting Behoud Blazer TX33 en draait volledig op vrijwilligers. De financiële opbrengst komt geheel ten goede aan het onderhoud van de TX33.

Veiligheid
Wij hebben veel aandacht voor de veiligheid van het schip en opvarenden. De vereiste wettelijke veiligheidsuitrusting (reddingvesten, brandblussers en noodpompen) is aan boord. Het touwwerk en specifieke onderdelen van het schip (mast, giek en gaffel) worden regelmatig gecontroleerd. Er wordt gevaren met een gediplomeerde schipper; de bemanning wordt jaarlijks getraind.

Zugänglichkeit dieses Ort

Afstand tot jouw locatie:

Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.