Brintahuisje

Warffum

Je loopt nu richting een klein wit huisje. In een ver verleden is dit ooit een clandestien kroegje geweest. Vandaag de dag staat het in de volksmond bekend als het ‘Brintahuisje’. De link met Brinta is voor leken niet duidelijk.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Je loopt nu richting een klein wit huisje. In een ver verleden is dit ooit een clandestien kroegje geweest. Vandaag de dag staat het in de volksmond bekend als het ‘Brintahuisje’. De link met Brinta is voor leken niet duidelijk. Heeft dit gebouwtje een functie gehad in de ‘Brinta-keten’? Was het een opslag voor de tarwevlokken? Of woonden hier fanatieke fans van Brinta? Niets van dit alles. In de jaren ’80 heeft het huisje op de verpakking van Brinta Classic gestaan. Op de afbeelding kun je deze verpakking zien. Het witte huisje dat mooi afsteekt tegen het Groninger agrarische landschap heeft Brinta toentertijd doen besluiten om het op hun verpakking te plaatsen.

De Groningers zullen er vast en zeker trots op zijn geweest, want vandaag de dag staat het witte huisje dus nog steeds bekend als het Brintahuisje.

(deze locatie hoort bij de wandelroute Foodwalk Tussen Den Andel en Warffum)

De route is mede mogelijk gemaakt door kruidenvakvrouw Jenny de Groot van Gaia Kruiden.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Brintahuisje

Breede 22
9989 TA Warffum
Route planen

vanaf jouw locatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.