Hemelplatform Achter de Zwarten

Lauwersoog

Vanaf het hemelplatform Achter de Zwarten in het Lauwersmeergebied bekijk je overdag bijzondere vogels, terwijl je ’s avonds geniet van de sterren.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Vanaf het uitkijkpunt Achter de Zwarten heb je een mooi uitzicht over het Lauwersmeergebied. Overdag geniet je vanaf het platform van de dieren die in het gebied leven. Schotse hooglanders, konikpaarden en tientallen soorten vogels. Misschien spot je zelfs de zeearend wel! Schaarse en zeldzame soorten zoals breedbekstrandloper en grauwe franjepoot zijn hier in het verleden ook gespot. Wanneer de nacht valt geniet je vanaf dit hemelplatform van honderden sterren. De zijwanden van het hemelplatform kun je kantelen en gebruiken als hoofdsteun. Zo kan je liggend genieten van de sterrenhemel.

Let op: het Hemelplatform is alleen te voet bereikbaar vanaf de parkeerplaats bij Suyderoogh.

Nationaal Park Lauwersmeer
Toen in 1969 de Lauwerszee werd afgesloten van de Waddenzee ontstond het Lauwersmeer. Niemand had destijds kunnen voorspellen dat het Lauwersmeergebied een van de mooiste natuurgebieden van Nederland zou worden. Deze combinatie van vergezichten op de horizon, schitterende flora en fauna en zo veel ruimte voor recreatie vind je nergens anders.

Dark Sky Park
Sinds oktober 2016 heeft Nationaal Park Lauwersmeer het predicaat Dark Sky Park: een gebied waar het donker is, waar de duisternis behouden blijft en waar bezoekers ‘s nachts welkom zijn om die duisternis te beleven. Ver weg van kunstmatige lichtbronnen is het hier ’s nachts zo donker, dat je juist alles ziet.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Hemelplatform Achter de Zwarten

9976VT Lauwersoog
Route planen

vanaf jouw locatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.