Biologische groenteteelt rondom Zandeweer

Uithuizen

De gronden rondom Zandeweer zijn vruchtbaar vanwege de rijke kleigrond en is geschikt voor vele soorten teelt. Het landschap is nog relatief kleinschalig.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

De gronden rondom Zandeweer zijn vruchtbaar vanwege de rijke kleigrond en is geschikt voor vele soorten teelt. Het landschap is nog relatief kleinschalig, dit is te zien aan de bochtige percelen die de contouren en lopen van eeuwenoude wegen en maren (voormalige prielen gevormd door eb & vloed) volgen. In en rond Zandeweer zijn een aantal biologische telers actief die zowel op land als onder glas groenten telen waaronder wortels, venkel, kool en prei. In de strijd tegen luis worden sluipwespen en lieveheersbeestjes ingezet. In proefvelden met koolzaad worden bijen ingezet voor de bestuiving.

Het dorp Zandeweer telt circa 850 inwoners. De kerk stamt oorspronkelijk uit de dertiende eeuw. De losse zadeldaktoren uit de vijftiende eeuw. De kerk beschikt over een orgel uit 1731 gebouwd door Albertus Antoni Hinsz. Korenmolen Windlust is gebouwd in 1818. In de sarrieshut ernaast woonde een ambtenaar van de Provincie die controleerde of boeren de belasting op graan wel betaalden. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Biologische groenteteelt rondom Zandeweer

Uithuizen
Route planen

vanaf jouw locatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.