TOP Kollum

Kollum

Vanaf Toeristisch Overstap Punt Kollum kun je zo Nationaal Landschap de Noardlike Fryske Wâlden intrekken!

Bij een toeristisch overstappunt (TOP) kun je je auto gratis parkeren of er met het OV naartoe reizen, om van daaruit heerlijk te gaan fietsen, wandelen of varen in een mooie omgeving.

Deze startpunten om Friesland te ontdekken zijn altijd nabij het fiets- en/of wandelknooppuntnetwerk gelegen en meestal is er ook horeca met toiletvoorziening vlakbij. De TOP is gelegen bij het centrum van Kollum, waar allerlei restaurants en winkels te vinden zijn.

Bij de TOP staat een zuil met daarop een grote kaart van de omgeving. Hierop staan ook routes en bezienswaardigheden in de omgeving aangegeven. Bijvoorbeeld een prachtige wandelroute langs 24 monumenten in Kollum. 

Bereikbaarheid met de auto:
De TOP in Kollum is goed bereikbaar met de auto, volg daarvoor de bruine borden. Je kunt gratis parkeren op parkeerplaats Tibeert. Ook zijn er hier aanlegmogelijkheden voor jouw boot en kano. 

Openbaar vervoer:
Kom je met de bus naar Kollum? Goed bezig! De buslijnen 62 (Leeuwarden-Buitenpost) en 63 (Dokkum-Buitenpost) brengen je naar Kollum. De dichstbijzijnde bushalte is Tsjerk Hiddeststraat (ter hoogte van Nij Meckama) en is op 200 meter van TOP Kollum gelegen. Plan hier je reis met Arriva.

Vanaf Toeristisch Overstap Punt Kollum kun je zo Nationaal Landschap de Noardlike Fryske Wâlden intrekken!

Overzicht van alle TOP's:
Fietsen of wandelen vanaf een handige startplek in Friesland? Klik hier voor een overzicht van alle Toeristische Overstap Punten

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie TOP Kollum

Tibeert
9291 AM Kollum
Route planen

vanaf jouw locatie

Lees meer


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.