De Witte Haas

Schiermonikoog

De Witte Haas tracht bezoekers van Schiermonnikoog meer kennis van de natuurlijke omgeving op het eiland te geven waardoor men zich bewuster wordt van de noodzaak van bescherming van de natuur. Dit

Hier schon mal ein Vorgeschmack

De Witte Haas tracht bezoekers van Schiermonnikoog meer kennis van de natuurlijke omgeving op het eiland te geven waardoor men zich bewuster wordt van de noodzaak van bescherming van de natuur. Dit door het organiseren van uiteenlopende kleinschalige activiteiten in de buitenlucht onder begeleiding van een lokale gids die het eiland goed kent en de fauna en flora hier bestudeert.

Nachhaltiger Unternehmer

Bei De Witte Haas hat Nachhaltigkeit einen hohen Stellenwert!

 • Biodiversiteit versterken

  Ik ken de gevaren van verstoring en de kwetsbaarheden in het natuurgebied van Schiermonnikoog goed en vind het nuttig om de deelnemers hier op te wijzen. Ik besteed er veel aandacht aan in mijn workshops en wandelingen.

 • Duurzaam gebruik van water

  In de wintermaanden dragen we laarzen tijdens de fotoworkshops. Om drinkwater te besparen vraag ik de deelnemers om hun laarzen voor te spoelen in plassen water.

 • Duurzame energiebronnen

  Op Schiermonnikoog kunnen onze gasten zich alleen maar te voet of per fiets verplaatsen. Zelf hebben wij ook geen auto. Ons kantoor draait op groene stroom.

 • Gebruik van materialen

  Deelnemers huren laarzen, fietsen en verrekijkers en brengen hun eigen camera mee, ook oudere modellen zijn welkom. Instructiekaarten hergebruik ik iedere keer weer. Er is niets wat tijdens de activiteit verbruikt of weggegooid moet worden.

 • Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde

  Op schelpenteldag was deelname aan onze activiteit gratis met een uitnodiging om te doneren aan Natuurmonumenten. Wij verzorgen natuurwandelingen voor Natuurmonumenten, wij promoten Stichting Duinbehoud en wij werken samen met Het Groene Strand.

 • Versterken gezondheid en welzijn

  Met onze activiteiten stimuleren wij het actief buiten zijn in de zeelucht van Schiermonnikoog en bewust genieten van de schoonheid van de natuur is weldadig op alle vlakken en voor iedereen!

 • Versterken van maatschappij en cultuur

  Bij De Witte Haas is iedereen van harte welkom. In de fotoworkshops zoeken wij oplossingen voor deelnemers met een beperking en wij dragen graag bij aan meer begrip voor het cultureel erfgoed door aan bezoekers informatie te verstrekken.

Afstand tot jouw locatie:

Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.