Ternaard (Ternaard)

Ternaard

Ternaard is een dorpje helemaal aan de noordkant van Friesland, vanuit het dorp wandel je al slalommend tussen de schapen naar het Wad.

Ternaard is een dorpje helemaal aan de noordkant van Friesland, vanuit het dorp wandel je al slalommend tussen de schapen naar het Wad.

Voorbij de Spaanse paal - de plek waar naar verluid in de Spaanse tijd lijfstraffen werden uitgedeeld - beklim je de maar liefst 8 meter hoge dijk en dan heb je een prachtig uitzicht over het water van de Waddenzee.    

Het dorp heeft meerdere kerken, maar de doopsgezinde kerk is inmiddels omgetoverd in B&B en Rustpunt. De oudste kerk is de laatgotische Grote Kerk uit de 16e-eeuw, die nog steeds te bezoeken is voor een zodagse kerkdienst. Bij deze kerk is ook een oorlogsmonument te vinden. 

Vroeger waren er verschillende states van adellijke families in het dorp te vinden, zoals de Aylva State. Momenteel tref je rondom de grote kerk nog enkele voorname woonhuizen en een schitterende herberg, die een blik geven op het voorname verleden van Ternaard. 

Voor toeristen is er een camping middenin het dorp, er zijn enkele logiesadressen en een fijne dorps-supermarkt.  

Het dorp heeft een levendig verenigingsleven en maakt deel uit van de gemeente Noardeast-Fryslân.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Ternaard (Ternaard)

9145 RG Ternaard
Route planen

vanaf jouw locatie

Bezoek Ternaard


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.