Museum Dokkum

Dokkum

Midden in het historische centrum van Dokkum ligt het Admiraliteitshuis. Het museum Dokkum bevindt zich in dit pand dat bestaat uit een aantal historische panden, waaronder het zeventiende eeuwse gebouw van de Admiraliteit van Friesland en Groningen.

Midden in het historische centrum van Dokkum ligt Museum Dokkum. Voorheen Museum het Admiraliteitshuis. Het museum bevindt zich in een aantal historische panden, waaronder het zeventiende eeuwse gebouw van de Admiraliteit van Friesland en Groningen. Tevens is er een informatiepunt gevestigd.

Het Museum Dokkum toont 2000 jaar cultuur en geschiedenis van Noord-Oost Friesland, zoals oude gebruiksvoorwerpen, volkskunst en Fries aardewerk. Er is een uitgebreide Fries-zilvercollectie en een belangwekkende collectie textiel.In een voormalig pakhuis van rond 1800, dat nu bij het museumcomplex hoort, is een permanente tentoonstelling over Bonifatius (± 672-754) te zien, een uniek beeld op het leven van Bonifatius en zijn betekenis voor Dokkum.

Het museum organiseert regelmatig nieuwe tentoonstellingen over diverse onderwerpen. Er is een gezellig museumcafé en een leuke museumwinkel. Beleef de geschiedenis van de Elfstedenstad Dokkum in dit museum!

Prijsinformatie:
Vanaf € 4,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.