Daslook

Den Andel

In dit kleine bos naast het Cultuurerf wemelt het in mei van de Daslook: tapijten vol witte bloemetjes. De Daslook is een puur wild zusje van onze gecultiveerde uien.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

In dit kleine bos naast het Cultuurerf wemelt het in mei van de Daslook: tapijten vol witte bloemetjes. De Daslook is een puur wild zusje van onze gecultiveerde uien. Daslook heeft dan ook een sterke ui-knoflookachtige geur, die je in het voorjaar aangenaam tegemoet komt in dit kleine bos. Als je even over een blad van Daslook wrijft, ruik je de geur op je vingers.

Met zowel de jonge blaadjes als de prachtige witte bloemetjes, kun je van een voorjaarssalade een ware traktatie maken. De blaadjes kun je ook gebruiken voor pesto’s en boters. De bloemetjes kun je gebruiken voor sauzen. We hebben twee links naar recepten voor Pesto met daslook en daslookzout toegevoegd aan de tekst.

Pas op: verwar Daslook niet met het giftige ‘lelietje-van-dalen’. Kneus daarom altijd eerst het blad. Ruik je de typische sterke lookgeur, dan zit je goed. Anders kun je er beter afblijven.

Recept Pesto met daslook
Recept daslookzout

(deze locatie hoort bij de wandelroute Foodwalk Tussen Den Andel en Warffum)

 (Bron: Jan de Boer; Het Grote Wildplukboek, Edwin Florès) De route is mede mogelijk gemaakt door kruidenvakvrouw Jenny de Groot van Gaia Kruiden.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Daslook

Kruisweg 6
9956 PK Den Andel
Route planen

vanaf jouw locatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.