De Ouwe Stee

Ballum (Ameland)

Op deze mooie plek verkoopt Ageeth, naast oudhollandse snoep en de vele soorten thee, één “thee” in het bijzonder, namelijk De Amelander Munt. Deze Amelander Munt verbouwen ze zelf op het eeuwenoude erf van de boerderij.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Op deze mooie plek verkoopt Ageeth, naast oudhollandse snoep en de vele soorten thee, één “thee” in het bijzonder, namelijk De Amelander Munt. Deze Amelander Munt verbouwen ze zelf op het eeuwenoude erf van de boerderij en nog op een plek in de natuurlijke omgeving. 

Er worden twee soorten munt verbouwd in volle grond, De wilde Amelander Munt en De Amelander Munt die afstamt van de Marokkaanse munt. De Marokkaanse Munt is de meest populaire munt soort die veel gebruikt wordt in de horeca. 

In het seizoen kunt u zolang de voorraad strekt, Amelander Munt vers kopen in De Ouwe Stee. Het andere gedeelte van de oogst wordt gedroogd met een speciaal drogingsproces, waarbij smaak, kwaliteit en kleur van De Amelander Munt behouden blijft. Bij een goede oogst zou De Amelander Munt op deze manier, het gehele jaar aangeboden kunnen worden.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie De Ouwe Stee

De Ouwe Stee
Nesserweg 1
9162 ES Ballum (Ameland)
Route planen

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.