Kloosterkapel Sibrandahûs

Sibrandahûs

Prachtig middeleeuws kerkje waarvan wordt beweerd dat het een uithof was van het voormalige klooster Claercamp. Pelgrims kunnen hier voor een klein bedrag logeren.

Prachtig middeleeuws kerkje te vinden in het land boven Dokkum op een vrij gelegen terp. Van dit kerkje wordt beweerd dat het een uithof was van het naburige klooster Claercamp. Claercamp was eens een machtig klooster dat op slechts 500 meter van Sibrandahûs gelegen was, nu rest er alleen nog een museum ter nagedachtenis.  

Vermoedelijk werd dit kerkje gebouwd als kapel bij de naastgelegen state van de familie Tjaerda van Starkenborch, ze hebben nog een grafkelder in de kerk. Het kerkje uit 1300 is nu in eigendom van de Stichting Alde Fryske Tsjerken.

De Kloosterkapel van Sibrandahûs is al meer dan 25 jaar een begrip onder muziekliefhebbers. Eén keer per maand vindt er op zondagmiddag een concert plaats, van klassiek tot rock. Artiesten komen graag optreden op deze bijzondere locatie met haar goede akoestiek en middeleeuwse atmosfeer.

REFUGIO
Bijzonder is dat er in deze kloosterkapel op eenvoudige wijze kan worden gelogeerd door pelgrims.
Deze kerk ligt aan een ronde van het Klooster Claercamppad en het Bonifatius Kloosterpad. Mensen die deze pelgrimspaden bewandelen, kunnen hier de nacht doorbrengen voor € 15,- per persoon.  
Je kunt van deze refugio gebruikmaken als je:
- in bezit bent van een pelgrimspas van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob
- een routeboekje of stempelkaart van het Klooster Claercamppad, Bonifatius Kloosterpad of één van de andere Friese pelgrimsroutes  
- donateur bent van de Stichting Alde Fryske Tsjerken

Het is wel noodzakelijk dat je vooraf telefonisch informeert naar de beschikbaarheid! 

Meer informatie over de huisregels kun je vinden op de website van Santiago aan het Wad.

Meer weten over de kerk? Klik dan hier of bel Alex Bouma 0519-294750, De Kloosterkapel is o.a. te huur voor trouwdiensten, expostities, muziekuitvoeringen etc.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Kloosterkapel Sibrandahûs

Burdaarderstrjitwei 4
9106 GA Sibrandahûs
Route planen

vanaf jouw locatie

Boek een overnachting


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.