Bakkerij Dunselman Den Helder

Den Helder

In het nautische Den Helder is er een ambachtelijke bakkerij die al 160 jaar een begrip is in de regio: Bakkerij Dunselman. Deze bakkerij staat bekend om zijn traditionele Helderse lekkernijen, waaronder de boter harinkjes.

In het nautische Den Helder is er een ambachtelijke bakkerij die al 160 jaar een begrip is in de regio: Bakkerij Dunselman. Deze bakkerij staat bekend om zijn traditionele Helderse lekkernijen, waaronder de boter harinkjes. Deze heerlijke koekjes worden al ruim 155 jaar volgens een oude familierecept gebakken en hebben een knapperige textuur en een smaakvolle combinatie van kaneel en citroen.

Naast de boter harinkjes biedt Bakkerij Dunselman ook andere traditionele Helderse producten aan. De Helderse broeder, een zoet krentenbrood gevuld met roomboter en kaneelspijs, is een absolute must-try. Ook de Helderse taai, waarvan het deeg twee dagen moet rusten, is geliefd onder de Jutters. Deze traditionele lekkernijen laten je proeven van de culinaire geschiedenis van Den Helder.

Maar Bakkerij Dunselman heeft meer te bieden dan alleen traditionele lekkernijen. Het assortiment omvat een breed scala aan versgebakken brood en kleine broodjes, die dagelijks vers gemaakt worden. Daarnaast vind je er ook innoverende producten, zoals de met goud bekroonde Huisduiner kaasstengel, gemaakt in samenwerking met de lokale melkboer. Deze kaasstengels combineren knapperigheid met de onweerstaanbare smaak van hoogwaardige kaas.

Bakkerij Dunselman is ook trots op zijn andere grote troeven: de tompouce en de aardbeienslof. Met zijn luchtige bladerdeeg, romige bakkersroom en knapperige roze glazuur is de tompouce een lust voor het oog en de smaakpapillen. De aardbeienslof bestaat uit een krokante sloffenbodem bedekt met smeuïge bakkersroom, verse aardbeien en een royale toef slagroom. Beide gebakjes zijn geliefd bij zowel de lokale bevolking als bezoekers van Den Helder.

Bakkerij Dunselman neemt trots in het creëren van deze ambachtelijke lekkernijen. Met oog voor detail en gebruik van hoogwaardige ingrediënten worden niet alleen de traditionele Helderse lekkernijen, maar elk product met liefde en vakmanschap bereid. Een bezoek aan Bakkerij Dunselman in Den Helder is dan ook niet compleet zonder het proeven van deze heerlijkheden. Of je nu op zoek bent naar traditionele Helderse lekkernijen, een versgebakken brood of een verleidelijk gebakje, Bakkerij Dunselman biedt het allemaal.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Bakkerij Dunselman Den Helder

Beatrixstraat 86
1781 ER Den Helder
Route planen

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.