Glasblazerij en Galerie Old Ambt

Bad Nieuweschans

Glasblazerij en galerie van meesterglasblazer Johan de Vries

Johan de Vries, de bekende Noord Nederlandse glasblazer / glaskunstenaar is de oprichter van de Old Ambt glasstudio, gevestigd in Bad Nieuweschans, Noord Oost Groningen.

Je bent van harte welkom in de galerie en beeldentuin om de nodige topstukken van Johan te bewonderen. Kijk op de website (www.oldambtglas.com) voor de actuele openingstijden.

Het werk van Johan valt op door de vloeiende heldere kleuren. Hij bouwt zijn werk op in meerdere transparante kleurlagen. Daarbij is niet, zoals bij geblazen glas gebruikelijk is, de vorm het uitgangspunt. Kleur en tekening zijn primair, de vorm geldt vooral als de drager van. De vormen zijn meestal eenvoudig en lijken bijna als vanzelfsprekend vanuit de draaiende beweging van de blaaspijp te zijn ontstaan. Hierbij geeft Johan kleur en tekening de vrijheid om ook een rol te spelen bij het dirigeren van de vorm, waardoor een meer harmonisch evenwicht wordt gerealiseerd tussen kleur en het object. De natuur is daarbij zijn inspiratie. In de tekeningen die in het glas ontstaan, zijn vaak natuurwezens, zoals vissen, vogels en dieren te ontdekken, die leven in bijzondere boven- en onder waterlandschappen. De reis, “het onderweg zijn”, is Johan’s passie, de drijvende kracht. Het eindresultaat, het verstilde glasobject niet het doel maar de uitkomst van deze reis naar binnen. Vloeibaar heet glas is water in vuur; is ’’magie”.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Glasblazerij en Galerie Old Ambt

Glasblazerij en Galerie Old Ambt
Hamdijk 31
9693 TB Bad Nieuweschans
Route planen

vanaf jouw locatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.