Cafe Bij Hammingh

Garnwerd

Aan het Reitdiep bij Garnwerd ligt café Bij Hammingh. Hier kan je genieten van een heerlijk genieten van een hapje en een drankje in een van de huiskamers of op het terras in het zonnetje aan het water.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Garnwerd, een eeuwenoud terpdorpje, is een uniek stukje Groningen, gelegen aan het schilderachtige Reitdiep dat de stad Groningen met de Waddenzee verbindt. Inderdaad schilderachtig, want veel schilders van de destijds vermaarde kunstkring ”De Ploeg” deden hier inspiratie op. Het voormalige veerhuis in het dorp is een rijksmonument en kent een rijke geschiedenis. Tegenwoordig zit hier café Bij Hammingh in gevestigd. Bij het café is de drempel laag, de sfeer ontspannen en smaakt het eten goed. De basis van het menu is de Hollandse keuken met invloeden van de Franse en het eten wordt met liefde en kennis bereidt. Men heeft verschillende huiskamers waar je in kan dineren met een prachtig uitzicht over het Reitdiepdal, molen de meeuw en de brug van Garnwerd. Met lekker weer kan je prima vertoeven in de boomgaard of op het voor terras aan het water.

Naast het café heeft men het theater de Doorrit. Een knus theater waar ook regelmatig exposities worden gehouden. Dit is ook af te huren als locatie voor uw familiefeest, receptie, bruiloft, buffet of diner. Je kan in het brugwachtershuis en de Doorrit ook lekker blijven slapen. Iedereen is welkom Bij Hammigh.


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.