NapoleonrouteHier schon mal ein Vorgeschmack

Das wirst du sehen

Startpunkt: Marsdiepstraat 2
1784 AP Den Helder
Endpunkt: Marsdiepstraat 2
1784 AP Den Helder

Beschreibung

Startpunkt: Marsdiepstraat 2
1784 AP Den Helder

Vervolg de wandeling die boven over de liniedijk loopt. Aan uw linkerzijde ziet u de liniegracht, aan uw rechterzijde ziet u het Timorpark. De route gaat verder over de liniedijk, totdat u bij de volgende oversteekplaats komt. Hier steekt u de weg over De route vervolgt zich over de Liniedijk. Vervolg de route tot de fortgracht en ga hier aangekomen rechtsaf.

Vervolg de route langs de fortgracht richting de zeewering. U loopt over de buitenwal rondom het fort. Wanneer u bij de zeedijk aankomt, gaat u linksaf. Als u de kazerne kan bezichtigen, dan loopt u na uw bezoek aan de kazerne het marineterrein af. Op de weg langs de dijk gaat u naar rechts en vervolgens schuin links, het pad op de zeedijk op. Wanneer de kazerne niet open is voor bezichtiging, dan vervolgt u de route langs de zeedijk, de wandelroute gaat aan uw rechterhand de zeedijk op.

Vervolg de wandeling die boven over de liniedijk loopt. Aan uw linkerzijde ziet u de liniegracht, aan uw rechterzijde ziet u het Timorpark. Wanneer u voor het fort staat heeft u mooi zicht over het dorp Huisduinen en de Grafelijkheidsduinen. Vervolg de route over het pad, dat vanaf de parkeerplaats naar beneden de duinen inloopt. Onderaan de helling volgt u het pad naar links. Na de eerste huizen aan de rechterzijde gaat u rechtsaf. U komt nu op het oormalige Galgenveld.

U loopt onder het poortgebouw door, sla na ongeveer 50m linksaf richting de zeedijk. U loopt langs het dorpshuis (rechts) en het Huisduinerkerkje (links). Bij de zeewering gaat u rechtsaf, deze weg blijft u volgen tot de manege; hier gaat u rechtsaf. U loopt onder het poortgebouw door, sla na ongeveer 50m linksaf richting de zeedijk. U loopt langs het dorpshuis (rechts) en het Huisduinerkerkje (links). Bij de zeewering gaat u rechtsaf, deze weg blijft u volgen tot de manege; hier gaat u rechtsaf.

U volgt het pad totdat u bij de Huisduinerweg komt. Deze weg steekt u over en gaat u linksaf. Voor de liniegracht gaat u rechtsaf. Om de route te vervolgen gaat u rechtdoor totdat u de Middenweg tegenkomt. Hier kunt u de wandeling vervolgen naar fort Dirksz Admiraal. U steekt dan recht de weg over en volgt het pad aan de rechterzijde van de liniegracht.U kunt hier ook de wandeling eindigen, rechts van u ligt Hotel Den Helder.

U blijft de route langs de liniegracht volgen, totdat u weer een doorgaande weg tegenkomt. U steekt hier de weg over, en gaat rechtsaf. Voorbij het tuincentrum gaat u linksaf.. U gaat met het pad mee naar rechts; sla bij de eerste mogelijkheid linksaf. Volg de route over de buitenwal totdat u bij een weg uitkomt.

Bij de fietsersoversteekplaats steekt u over en gaat u rechtsaf. Het pad loopt hier langs de weg. Aan uw linkerzijde ziet u één van de ravelijnen van het fort. U gaat linksaf het bos in. U vervolgt de route langs het spoor totdat u bij de gracht aankomt, hier gaat u linksaf de heuvel op. Aan het eind van de heuvel gaat u rechtsaf. De eerste gelegenheid gaat u weer rechtsaf.

Aangekomen bij de trap aan uw linkerzijde gaat u omhoog. Bovenop het bouwwerk kunt u richting het oosten en het westen langs de hele linie kijken, u staat nu bovenop de kazerne van het reduit. U volgt het pad tot aan de Middenweg. U bent aangekomen op het eindpunt van de wandelroute, maar niet op het eindpunt van de Stelling. Integendeel. U kunt de andere onderdelen van de Stelling ook bezoeken, in dit boekje vindt u hierover informatie. U volgt het pad op de liniedijk en steekt het fietspad over. Hier vervolgt u de route die over de gedekte weg verder gaat. U volgt het pad tot aan de Middenweg. U bent aangekomen op het eindpunt van de wandelroute, maar niet op het eindpunt van de Stelling. Integendeel. U kunt de andere onderdelen van de Stelling ook bezoeken, in dit boekje vindt u hierover informatie.

Endpunkt: Marsdiepstraat 2
1784 AP Den Helder

Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.