Unieke wandel- en fietstocht langs de ruige rand van het Noorden

Nu al Ziltepad ervaring opdoen?

Een deel van het Ziltepad is nu beschreven en loopt langs de Friese en Groningse kerken van Oostrum via Lauwersoog en Vierhuizen naar Hornhuizen of andersom. De route bestaat uit drie etappes van gemiddeld 17 kilometer die je wandelend of op de fiets aflegt. Het is ook mogelijk om een delen ervan te verkennen. Verdwalen is onmogelijk, want schrijver en gids Fokko Bosker wijst je de weg in een gedetailleerde wandel- en fietsgids. Het Ziltepad neemt je mee langs ongerepte natuur, authentieke dorpen en eeuwenoude kerken. Wandelend en fietsend zie je hoe natuur en cultuurhistorie hier samenkomen.

Onderweg
De markante kerken zijn al van ver te zien. Gebouwd op terpen en wierden torenen ze boven het landschap uit. De kerken zijn ook in de wintertijd te bezoeken. De deur staat dan niet standaard dagelijks open, maar je kan altijd via het sleuteladres de sleutel halen en toch de kerk betreden. Informatie vind je naast de deur van de kerk. In de kerken liggen drie gidsen voor je klaar: een inspiratie- en meditatiegids waardoor je ontspannen en geïnspireerd op pad gaat, de Ziltepad Menugids voor kennismaking met lokale producten en natuurlijk de Ziltepad routegids. Overnachten kan in een van de knusse hotels en B&B’s, bij een dorpeling thuis, of als een echte pelgrim in de kerk. 

Ontdek de activiteiten van het Ziltepad

Goed om te weten - Ontdek hier alle informatie

Alle etappes van Het Ziltepad

Waarom het Ziltepad

Met het Ziltepad richten we ons samen met de Groninger Kerken en Stichting Alde Fryske Tsjerken op bewustwording en bezinningstoerisme. We willen de route in 2024 verder ontwikkelen, zodat er een volledig pad langs het religieus erfgoed aan de Waddenkust ontstaat.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. 

Schrijf je hier in

Voor vragen kun je contact opnemen met Ruth ter Voort:
ruth.tervoort@frysketsjerken.nl

 

Het Ziltepad kwam tot stand met bijdrages van:
NBTC, QOP Versnellingsagenda, Mondriaan Fonds, Waddenfonds/BLI, Vrienden op de Fiets, Provincie Fryslân, Provincie Groningen, Stichtingen Groninger Kerken en Alde Fryske Tsjerken en Merk Fryslân.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.