Rode klaver

Den Andel

We gaan nu weer offroad en aan het begin van dit pad loop je de rode klaver tegen het lijf. De rode klaver bloeit  van mei tot oktober en kom je vooral tegen in graslanden en bermen.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

We gaan nu weer offroad en aan het begin van dit pad loop je de rode klaver tegen het lijf. De rode klaver bloeit  van mei tot oktober en kom je vooral tegen in graslanden en bermen. De plant heeft roze langwerpige bloemetjes die in ronde trossen bij elkaar groeien. Een ander duidelijk kenmerk is de V-vormige lichte vlek op de bladeren.

Rode klaver kun je van april tot november plukken. Jonge bladeren zijn heerlijk in salades en groene sauzen. De bloemen kun je het beste drogen, want dan krijgen ze veel meer smaak. Je kunt er thee van maken en de bloemetjes gaan prima in salades. Ook kun je de bloemen goed vermalen en er meel van maken, die je kunt gebruiken als basis voor diverse gerechten. Van rode klaver kun je ook ideaal Bloemenwijn maken. Tot slot is een zoetzuur van rode klaver heerlijk bij pittig gekruide gerechten. Hiervan hebben we een recept toegevoegd aan de tekst.

Recept zoetzuur van rode klaver

(deze locatie hoort bij de wandelroute Foodwalk Tussen Den Andel en Warffum)

Bron tekst: Het Grote Wildplukboek, Edwin Florès.
De route is mede mogelijk gemaakt door kruidenvakvrouw Jenny de Groot van Gaia Kruiden.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Rode klaver

Den Andel
Route planen

vanaf jouw locatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.