“Vissers” huis

Zoutkamp

Achter dit “Vissers”huis schuilt een verhaal. Het stond vroeger aan de Spuistraat in Zoutkamp, maar werd in de jaren 60 afgebroken om herbouwd te worden in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Achter dit “Vissers”huis schuilt een verhaal. Het stond vroeger aan de Spuistraat in Zoutkamp, maar werd in de jaren 60 afgebroken om herbouwd te worden in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Jarenlang is de woning daar in onderdelen opgeslagen geweest zonder dat het werd opgebouwd. Het was een in 1920 gebouwde woning, een overgangstype tussen de oude en de nieuwe vissershuizen. De laatste bewoner van dit huisje in Zoutkamp was Tjark Visser. Hij viste ondermeer op robben, toen nog heel gewoon. 

De Stichting Historische Visserij Zoutkamp heeft het initiatief genomen om de woning per boot terug te brengen naar haar thuishaven. Het werd weer opgebouwd door mensen uit het reïntegratietraject. In tegenstelling tot het huisje achter het Visserijmuseum en de woningen die deel uitmaken van de Zoutkamper buurt in het Zuiderzeemuseum, krijg je hier de gelegenheid om - tijdelijk - in een dergelijk huisje te vertoeven en iets te proeven van het maritieme verleden. Ook ervaar je hier de tegenwoordige dynamiek van het dorp. Het huisje is nu eigendom van Het Groninger Landschap en voor boekingen kun je terecht op www.belvilla.nl.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie “Vissers” huis

S.H. Woldringhstraat 2
9974 SE Zoutkamp
Route planen

vanaf jouw locatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.