Bakkerij Dunselman

Hippolytushoef

De enige bakker op Wieringen, die gelukkig de Jodenkoeken nog steeds onveranderd bakt. Het is een ode aan Edwin Bellis die in 2022 overleed, dat de Helderse bakker het op traditionele wijze de enige en echt Wieringen Jodenkoek bakt.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Op het schilderachtige Wieringen is er één bakkerij waar je naast heerlijk brood en ambachtelijk gebak ook de traditionele en onveranderde Wieringen Jodenkoek kunt vinden: Bakkerij Dunselman. Deze koeken zijn een eerbetoon aan Edwin Bellis, die in 2022 is overleden. Hij heeft ervoor gezorgd dat de Helderse bakker het recept van J. Odenkoeken heeft bewaard en op de traditionele manier blijft bakken.

Het eten van Jodenkoeken op zondag is een vaste traditie op Wieringen en de koeken zijn ongeveer twee keer zo groot als andere koeken, dikker, en hebben een enigszins speculaas-achtige smaak. Ze zijn donker van kleur en bestrooid met suiker, waardoor de versgebakken geur van deze koeken jeugdherinneringen oproept bij veel mensen.
De Jodenkoeken van Bakkerij Dunselman zijn geliefd onder de inwoners van Wieringen en worden vaak gedeeld om de saamhorigheid te bevorderen. Sinds 1906 zijn deze koeken dé traktatie van Wieringen en worden nog steeds verkocht in mooie blikken, waardoor ze goed te bewaren of mee te nemen zijn.

Maar bij Bakkerij Dunselman kun je niet alleen de traditionele Wieringen Jodenkoek vinden, maar ook andere lokale lekkernijen zoals de Afsluitdijkjes. Deze bladerdeegrolletjes zijn gevuld met klassieke chipolatabavaroise en gedipt in gebruneerde hazelnootjes. Ze worden traditioneel geserveerd na Hemelvaart en zijn een andere smakelijke traditie die de bakkerij in stand houdt. Bakkerij Dunselman is een belangrijk onderdeel van de gemeenschap van Wieringen en draagt bij aan het behoud van de rijke geschiedenis van het eiland door middel van zijn lekkernijen.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Bakkerij Dunselman

Hoofdstraat 5
1777 CA Hippolytushoef
Route planen

vanaf jouw locatie

Meer informatie


Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.