Die Admiraliteitenvaarroute

Als im Jahr 1597 ein Hafenort gesucht wurde, um die Flotte im Norden der Niederlande zu verteidigen, wurde Dokkum zur Admiralitäts Stadt bestimmt. Ein Teil der Route wurde in dieser Periode dazu genutzt, zum Meer zu gelangen.

Die Route führt Sie von Dokkum zum “Dokkumer Nieuwe Zijlen” und zurück. Auf halber Strecke finden Sie beim “Dokkumer Nieuwe Zijlen” einige gastronomische Einrichtungen, bei denen Sie eine Pause am Wasser einlegen können. Diese Route lässt sich auch perfekt mit dem Rad- und Wanderwege Netzwerk kombinieren.

Die Route ist ungefähr zwanzig Kilometer lang und nimmt etwa drei Stunden Zeit in Anspruch.

Das wirst du sehen

Startpunkt: 9125 EB Oostrum
1

Dokkum (Dokkum)

Alles, was Sie in einer Stadt suchen, finden Sie in Dokkum. Ein urbanes Stadtbild mit der Übersichtlichkeit eines Dorfes. Historische Höhepunkte und zeitgemäße Angebote.

Dokkum (Dokkum) Dokkum kerk en fontein
2

Dokkumer Admiraliteit

Eeuwen geleden had Dokkum een open verbinding met de zee. Dat maakte de stad een belangrijke plek voor de Friese Admiraliteit. Door de aanleg van de Stroobossertrekvaart in de 17e eeuw ging Dokkum echter failliet. Vandaar de bijnaam 'Arm Dokkum'.

Dokkumer Admiraliteit
3

Steenbakkerij Oostrum

Een 1873 ongerichte stoom-steenfabriek, één van de vroegste goed werkende ringovens in Nederland. Met behulp van een stoommachine werden hier gladde rode strengpersstenen geproduceerd. 

Steenbakkerij Oostrum Oostrum steenbakkerij
4

Âldemolkfabryk

De producten van eigen teelt worden aangevuld met producten van andere producenten uit de streek. Zo hebben we zat om van te genieten!

Âldemolkfabryk It âldemolkfabryk in de Ee
5

Sluis Dokkumer Nieuwe Zijlen

De sluis en zeekering bij Dokkumer Nieuwe Zijlen vormen een rijksmonument uit 1729. Hierbij staat een obelisk als monument ‘Ter Eewiger Gedagtenis van de overdijking van 't Dokkumer Diep’. 

Sluis Dokkumer Nieuwe Zijlen Dokkumer Nieuwe Zijlen
6

Hervormde Kerk Westergeest

Een imposante kerk uit ongeveer 1200. De gevels hebben veel nissen en vensters van allerlei vorm, en in het koor zijn een kleine hagioscoop en piscina te herkennen. De bovenzone van de noordkant van...

Hervormde Kerk Westergeest
7

Museum Dokkum

Midden in het historische centrum van Dokkum ligt het Admiraliteitshuis. Het museum Dokkum bevindt zich in dit pand dat bestaat uit een aantal historische panden, waaronder het zeventiende eeuwse gebouw van de Admiraliteit van Friesland en Groningen.

Museum Dokkum
Endpunkt: 9125 EB Oostrum

Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.