WieringenWie over de Afsluitdijk rijdt komt terecht op voormalig eiland Wieringen, waar veel geschiedenis te vinden is en landschappen te bewonderen zi…

Wie over de Afsluitdijk rijdt komt terecht op voormalig eiland Wieringen, waar veel geschiedenis te vinden is en landschappen te bewonderen zijn. Wieringen is ontstaan in de 14e eeuw en lag tussen de Waddenzee en Zuiderzee. Vergeleken met andere Waddeneilanden had Wieringen geen strand of duinen, het eiland bestond voornamelijk uit zand- en keileemheuvels. In de middeleeuwen waren er veel Vikingen te vinden op het eiland. Zo hebben ze in 1966 een zilverschat gevonden afkomstig van de plunderende Vikingen op het eiland en gaat het verhaal dat er nog steeds schatten te vinden zijn. Sinds 1924 behoort Wieringen tot het vasteland doordat de Amsteldiepdijk werd aangelegd en een deel van het eiland werd ingepolderd. Wieringen staat nu bekend om zijn glooiende landschappen, kleine dorpjes en buurtschappen, boerderijen en de vele geschiedenis die er te vinden is. Ontdek dit alles tijdens een heerlijke wandeltocht over Wieringen.

Onderweg zijn er video's, afbeeldingen en verhalen over:

  • De Broekerpolder
  • Hippolytushoef
  • Vegetatie op de dijken
  • Het Amstelmeerkanaal
  • Het Kraaiengat

Dit is een route van Waddenwandelen, download de Storytrails app en beleef deze route.

Das wirst du sehen

Startpunkt: Kremersweg
1777 CH Hippolytushoef
1

Hippolytuskerk

Die Hippolytuskirche ist eine evangelische Kirche. Seit dem 12. Jahrhundert steht an dieser Stelle eine Kirche. Neben dem Gottesdienst ist auch Raum für Ausstellungen und Konzerte.

Hippolytuskerk
2

Heilige Hippolytuskerk

De Heilige Hippolytuskerk is een Rooms Katholieke kerk in Hippolytushoef. De kerk heeft een Neoromaans karakter en is naar ontwerp van Theo Molkenboer. De kerk komt uit 1868 en is in 1946 gerestaureerd.

Heilige Hippolytuskerk
3

Kooibos Hippolytushoef

Het bos heeft zijn naam te danken aan de eendenkooi die hier vroeger lag. Tegenwoordig dient het als bos, maar de eenden plas ligt er nog wel. Sinds 2015 wordt het bos onderhouden door vrijwilligers.

Kooibos Hippolytushoef
4

De Wieringer Eis und Milchviehbetrieb

De Wieringer ist täglich von 8 bis 19 Uhr geöffnet. Sie können dann Ihre Produkte selbst auswählen und (angemessen) bezahlen. Die Eiskuh mit Eis ist am Wochenende draußen.

De Wieringer Eis und Milchviehbetrieb
5

Michaëlskirche

Festungskirche mit Krypta, gebaut mit Tuffstein im frühe 12e Jahrhundert. Teschemacher Orgel aus 1762. Das ganze Jahr gibt es hier wechselnde Kunstausstellungen und Konzerte; Sie können die Turm ersteigen und geniessen vom wunderschönes Panorama übers Wattenmeer und Wieringen.

Michaëlskirche
6

Naturschutzgebiet Vatrop

Vatrop ist ein wunderschöner Ort für die Vogelbeobachtung.

Naturschutzgebiet Vatrop
7

Herdenkingspaal Vatrop

Herdenkingspaal Vatrop staat voor het herinneren en herdenken van de vliegtuig crash van jachtvliegtuig Republic P-47 C Thunderbolt op woensdag 3 november 1943.

Herdenkingspaal Vatrop
8

Heidense Kapel

Op de wegsplitsing Bierdijkerveldweg, Stroeerweg en Smerperweg bevindt zich een klein kapelletje, welke behoort tot de buurtschap Stroe.

Heidense Kapel
9

Picknickplaats De Heidense Kapel

Naast de Heidense Kapel is een grote picknickplaats te vinden. Een perfecte plek voor een pauze onderweg. Ontdek ondertussen de geschiedenis van de kapel en geniet van het mooie uitzicht.

Picknickplaats De Heidense Kapel
10

De Koffiesilo

Lekker wandelen en fietsen over het prachtige Wieringen. U kunt pauzeren op Stroe, naast het wad bij ‘de Koffiesilo’. Voor een kop koffie of thee met daarbij geserveerd het mooiste uitzicht over het eiland

De Koffiesilo
11

Wieringen Inselmuseum "Jan Lont"

Der Bauernhof von Jan Lont ist einer authentischer Wieringer Bauernhof, gebaut in 1854 und renoviert worden in 2004-2005. Hier können Sie sehen und erleben wie man früher lebte und arbeitete auf diesen ehemaligen Insel! Ganz schön zu sehen ist der Fliesenwand mit Biblische Vorstellungen.

Wieringen Inselmuseum "Jan Lont"
Endpunkt: Kremersweg
1777 CH Hippolytushoef

Beschreibung

Startpunkt: Kremersweg
1777 CH Hippolytushoef
  • De Storytrails app leid je stap voor stap door de route
  • Bij de punten worden verhalen verteld, video's getoond of mooie beelden
Endpunkt: Kremersweg
1777 CH Hippolytushoef

Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.