Foodroute rondje HarlingenHier schon mal ein Vorgeschmack

De zeeklei in de voormalige Friese streek Westergo is de rijke voedingsbodem van allerlei voedselproducten. Vruchtbare akkerbouw met veel biologische boeren bevindt zich in de ‘bouhoeke’ langs het zeedijkgebied. Afgewisseld met boomgaarden en kleinschalige tuinbouw. Streekvoedsel van dit rijke ‘kweldereiland’ is te verkrijgen bij boerderijwinkels en horeca in Harlingen en dorpen. 

Das wirst du sehen

19
51
1

Die Harlinger Fliesen und Fayence seit

Die Harlinger Fliesen und Fayence seit ist ein authentischer Familienbetrieb und heutzutage der letzte Betrieb in den Niederlanden, der auf ursprüngliche Art und Weise Keramik und Fliesen herstellt....

Die Harlinger Fliesen und Fayence seit
2

5. Engelse Tuin

De Engelse Tuin is een ontwerp van tuinarchitect Lucas Pieter Roodbaard (1782-1851). Roodbaard heeft een uitgesproken signatuur en maakt graag gebruik van grillige organische vormen in vijvers en perken.

5. Engelse Tuin
3

Das Hannemahuis

Das Hannemahaus ist das Zentrum der Harlinger Kultur und Geschichte. Es ist eine einzigartige Kombination aus Museum und Gemeindearchiv. Im Museum, das teilweise seinen Sitz in einem Kaufmannshaus...

Das Hannemahuis
4

Hotel de Bank

Acht hoogwaardige short stay apartments voor een verblijf van een dag tot een jaar. De appartementen zijn geschikt voor een verblijf van 2-4 personen.

Hotel de Bank
5

Homminga's Fijne Winkeltje

Homminga is al meer dan 85 jaar een begrip in Harlingen e.o. Sinds 1931 staat Homminga klaar met adviezen voor de liefhebbers van kaas en specialiteiten.

Homminga's Fijne Winkeltje
6

Waddenvereniging

De Waddenvereniging is dé landelijke organisatie die opkomt voor de belangen van de Waddenzee.

Waddenvereniging
7

't Havenmantsje

In dieser wunderschönen monumentalen Festung in Friesland heißen wir Sie herzlich und gastfreundlich willkommen. Sie können zum Beispiel im Wohnzimmer mit Blick auf das Wattenmeer essen und im Standesamt faulenzen oder sonntags das "Wad and Tea" genießen

't Havenmantsje
8

1. Waddenpromenade

Harlingen is een stad met twee gezichten. De ligging aan Werelderfgoed de Waddenzee bepaalt het stoere, eigenzinnige karakter van de stad.

1. Waddenpromenade
9

De Roode Ploeg

Een authentieke natuurvoedingswinkel bij de haven van Harlingen.

De Roode Ploeg
10

2. Zoutsloot

De buurt Zoutsloot wordt eind 16de eeuw aangelegd. De naam herinnert aan de zoutindustrie die eeuwenlang belangrijk is voor Harlingen.

2. Zoutsloot
11

Zeeverse vismarkt

Eet vis als het er is! Onder dit motto biedt PuurZilt - dé ZeeVerse Vismarkt van Harlingen- iedere donderdagmiddag en vrijdag aan de Nieuwe Vissershaven verse én gerookte vis.

Zeeverse vismarkt
54
12

Roptastate

De Ropta State een monumentale boerderij met herenhuis en prachtig aangelegde tuin.

Roptastate Roptastate
13

Gemaal Roptazijl

Tjerk Hiddes vertelt het bijzondere verhaal achter het Roptasyl. Nu zie je er niet veel van terug, maar in de 17e eeuw was het syl het toneel van ruzies tussen Harlingen en Franeker.

Gemaal Roptazijl Roptazijl bord
18
14

Lyts Ropta

Lyts Ropta is een biologisch akkerbouwbedrijf in het noorden van Friesland waar je verse groentes kunt kopen en een vakantiehuisje kunt huren.

Lyts Ropta Boerderij Lyts Ropta
15

Archälogischer Stutzpunkt Wijnaldum

Treffen Sie die friesischen Königsschätze in Wijnaldum

Archälogischer Stutzpunkt Wijnaldum
17
16

Pluktuin PlukWad Wijnaldum

Loop op een zonnige dag door een reusachtig bloemenveld. Kies op je gemak de mooiste bloemen uit. Fiets in het zonnetje dwars door het akkerland terug naar huis. Pak je mooiste vaas en geniet nog dagen van de bloemenpracht. Een fleurig uitje.

Pluktuin PlukWad Wijnaldum
17

Uitkijkpunt Terpentoer

Uitkijktoren van cortenstaal, die op dezelfde hoogte staat, als de inmiddels afgegraven terp van Wijnaldum.

Uitkijkpunt Terpentoer
18

Okkingastate

Een 200 jaar oude boerderij aan de terpen bij Wijnaldum. Met oog voor het landschap hebben we deze boerderij omgebouwd tot een modern biologisch melkveebedrijf met 75 koeien.

Okkingastate
16
96
19

Slachtedijk

Der Slachtedijk ist aus einem alten System von Polderdeichen entstanden, die zusammen diesen neuen Deich bildeten. Der Deich verläuft von Oosterbierum am Wattenmeer bis Raerd an der ehemaligen Middelzee. Ab etwa 1500 wurde der Deich „Slachtedijk“ genannt.

Slachtedijk
20

Chocomaat Achlum

Chocomaat: Wilt u proeven van ons assortiment? Aan de Monnikenweg 20 in Achlum staat onze Chocomaat vol lekkers! Van chocolade repen tot bonbons. Wit, melk of puur? Er zit voor ieder wat wils bij!

Chocomaat Achlum
32
30
21

Herberg de Gekroonde Leeuw

Herberg de Gekroonde Leeuw: Ein bekannter Name in Friesland, eine Überraschung für Besucher! In der Nähe von Harlingen finden Sie ein stattliches Gasthaus in der ehemaligen Straßenbahnhaltestelle mit 6 Gästezimmern.

Herberg de Gekroonde Leeuw
22

Voormalige Marneslenk

De Marneslenk was, samen met bijvoorbeeld de Middelzee of de Zuiderzee, een van de zeearmen die het binnenland insneed. Tussen Zurich en Kimswerd liep de Marneslenk het land in, om vervolgens tot Bolsward reiken.

Voormalige Marneslenk
23

Hotel-Restaurant Greate Pier

Hotel-Restaurant Greate Pier
64
24

Biologisch tuinbouwbedrijf Jochum de Boer

De kassen van Jochum de Boer staan op nog geen kilometer afstand van de Waddenzee. Het zijn ‘koude kassen’, wat betekent dat er geen kunstmatig licht en kunstmatige verwarming aanwezig is. Het aanbod van Jochum de Boer is breed en varieert per seizoen.

Biologisch tuinbouwbedrijf Jochum de Boer
14
25

Hegewiersterfjild

Hegewiersterfjild bei Kimswerd liegt in der Nähe des Wattenmeeres und ist ein beliebtes Brutgebiet für Watt- und Wiesenvögel. Im Frühjahr tummeln sich hier Uferschnepfen, Rotschenkel, Austernfischer und Kiebitze.

Hegewiersterfjild
26

Hegewiersterfjild - It Hegewierster Fjild - Vogelkijkhut

Steltlopers.

Hegewiersterfjild - It Hegewierster Fjild - Vogelkijkhut
85
27

Plasjes langs de N31, Harlingen - Vogelkijkpunt

Langs de provinciale weg, maar wel veel leuke vogelsoorten.

Plasjes langs de N31, Harlingen - Vogelkijkpunt
28

Vissen aan de Zeedijk in Harlingen

In Harlingen wordt er gevist samen met jarenlange presentator van VIS TV Marco Klaar.

Vissen aan de Zeedijk in Harlingen
29

Het Brouwdok

Buitendijks gebrouwen, zeewaardig bier. Dat maken we in onze unieke buitendijkse havenbrouwerij. Kom genieten, Tsjoch!

Het Brouwdok
19
 • 19
 • 51
 • 54
 • 18
 • 17
 • 16
 • 96
 • 32
 • 30
 • 64
 • 14
 • 85
 • 19

Verpasse nichts!

Erhalten Sie die neuesten Nachrichten, die besten Geschichten und die besten Routen von VisitWadden.