Orgelconcert door Martin Mans

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Drogeham

Orgelconcert door Martin MansOp D.V. zaterdagavond 6 april hoopt Martin Mans uit Woerden een orgelconcert te geven op het mooie Nijsse orgel in de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Lytse Wei 22 te Drogeham.Martin Mans werd in 1965...

Orgelconcert door Martin Mans

Op D.V. zaterdagavond 6 april hoopt Martin Mans uit Woerden een orgelconcert te geven op het mooie Nijsse orgel in de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Lytse Wei 22 te Drogeham.
Martin Mans werd in 1965 geboren in Melissant. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ontdekte hij ook zijn voorliefde voor het orgel. Martin Mans kreeg als zevenjarige jongen zijn eerste orgellessen, nam als elfjarige de begeleiding van verschillende koren op zich en werd als twaalfjarige vaste kerkorganist van de kerk in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren won Mans verschillende concoursen. De orgelbespeling op veertienjarige leeftijd voor de NCRV-radio volgde de concoursen al snel op. De basis van zijn orgelspel werd dus al op jonge leeftijd gevormd. Naast zijn
orgelstudie professionaliseerde Martin Mans zich in koordirectie.

In 1995 werd Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam, waar hij tot de dag van vandaag actief is. Hij werkte mee aan meer dan vijfhonderd cd-opnamen. Vol enthousiasme maakte hij vervolgens een reeks dvd's. Martin Mans kreeg door zijn verkoopsuccessen één platina en twee gouden cd's. Dit heeft Mans niet bereikt door stil te zitten. Hij geeft per jaar gemiddeld tweehonderdenvijftig concerten en niet alleen binnen de landsgrenzen. Buitenlandse concertreizen voerden hem door Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika.

Martin Mans treedt regelmatig op voor radio en televisie. Hij begeleidt en dirigeert diverse koren en bekende artiesten, toont een ongekend enthousiasme voor nieuwe projecten en vormt samen met pianist Jan Vayne het duo 'klaviervirtuozen'. Daarnaast is hij artistiek leider van The Martin Mans Band. Hij is dirigent van het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor de Gouwestem, Mannenkoor Noord-West Veluwe uit Nijkerk, het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor en hij leidt de Mannenensembles The Martin Mans Formation en de Urker Mans Formatie. Met zijn Vocalgroup VOICE
brengt hij klassieke en populaire koormuziek van hoog niveau. Zeer bijzonder is zijn dirigentschap van het Canadese Mannenkoor LIBERTAS "The Voice of Liberty". Een aantal keren per jaar reist hij naar Ontario in Canada om leiding te geven aan dit mannenkoor.
Uniek is de serie Kathedraalconcerten, waar jaarlijks duizenden bezoekers op afkomen. Daarnaast schrijft hij muziek voor orgel, koor en orkest in diverse zettingen.

In 2010 ontving Martin Mans een koninklijke onderscheiding vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.
Voor meer informatie over de projecten en initiatieven van Martin Mans kunt u terecht op de volgende websites:
www.martinmans.nl; www.kathedraalconcerten.nl; www.vocalgroupvoice.nl;
www.themartinmansformation.nl; www.urkermansformatie.nl

Het belooft 6 april in Drogeham een mooi concert te worden met een afwisselend programma waarin ook samenzang opgenomen is. Onderstaand het programma:
1. Improvisatie “Amazing Grace” – M. Mans
2. Improvisatie met samenzang “Daar juicht een toon” – M. Mans
3. Air & Badinerie – J.S. Bach
4. Nimrod uit Enigma – E. Elgar
5. Uit Cathedral Suite – G. Young:
-Allemande; -Aria; -Rigaudon; -Toccata
6. Thema uit “Schindler’s List” – J. Williams
7. March “Ben Hur Chariot Race” – E.T. Paull
8. The Last Farewell – R. Whittaker
9. Improvisatie op verzoeken uit het publiek
10. Improvisatie “U zij de glorie” – M. Mans

De aanvang is 20.00 uur. De entree is € 10,00. Kinderen tot en met 12 jaar gratis.
Iedereen is van harte welkom.

Volgende concerten in deze kerk D.V. aanvang 20.00 uur:
Zaterdag 1 juni 2024: Harm Hoeve
Zaterdag 5 oktober 2024: Jan Peter Teeuw
Zaterdag 9 november 2024: Evert van de Veen

Uitgebreide informatie over het orgel en de concerten: www.cgkdrogeham.nl
Wordt op Facebook ook volger van onze concerten:
Orgelconcerten Maranathakerk Drogeham

Wanneer:
t/m 6 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 10,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Orgelconcert door Martin Mans

Chr. Geref. Kerk
Lytse Wei 225
9289 LB Drogeham
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.