Ontdek de Smaak van de Wadden

 • Ontdek restaurants

  Proef de Wadden bij de mooiste restaurants in het Waddengebied. 

  Ontdek restaurants
 • foodroutes & inspiratiekaarten

  Ontdek de streekproducten in het gebied. Van boerderijwinkels tot horeca, afgewisseld met de mooiste landschappelijke plekken. 

  foodroutes & inspiratiekaarten
 • Koken met waddenproducten

  Wil je de Smaak van de Wadden zelf eens uitproberen? Bekijk dan deze recepten met producten uit het Waddengebied.

  Koken met waddenproducten
 • 12x restaurants met lokale producten

  Groenten uit eigen moestuin, vlees van de boer om de hoek en natuurlijk verse vis uit de Waddenzee. Wij zetten een aantal leuke plekken voor je op een rij, die gebruik maken van eerlijke en lokale producten. 

  12x restaurants met lokale producten
 • Culinaire Wadden Weken

  Een feestmaand voor al het lekkers uit het waddengebied! Van 17 oktober en 27 november vieren we de Culinaire Wadden Weken.

  Culinaire Wadden Weken

Waddenkust - Proef de Smaak van de Wadden in de kustprovincies

Waddeneilanden - Proef de Smaak van de Wadden op de eilanden

Dit wil je beleven - Proef de Smaak van de Wadden

Culinaire fietstocht Terschelling

Culinaire fietstocht Terschelling

Langs bos en duin voeren de Terschellinger schelpenpaadjes je langs de beste culinaire schatten van het eiland, met alle mogelijkheid om met excursies de voedzame en rijke natuur te ontdekken. Pluk fruit in het naseizoen, proef oesters terwijl je door het wad loopt, of rijdt paard in de branding.

Wilbert kookt Wad

Wilbert kookt Wad

Wilbert kookt weleens wat. Maar wat kook je met spullen van het Wad? In deze speciale serie, exclusief voor Visit Wadden, gaat hij op bezoek bij een boer, visser en wildplukker. Ter plekke laat hij zien wat je met spullen van het Wad kunt bereiden. 

Bezoek zelfpluktuin Groenhof

Bezoek zelfpluktuin Groenhof

In de zomermaanden kun je bij zelfpluktuin Groenhof zelf fruit, bloemen en groenten plukken. Denk aan aardbeien, blauwe bessen en pruimen. Maar bezoek zelfpluktuin Groenhof ook zeker voor de heerlijke verse fruitsmoothies, kruidentheetjes en anders lekkers uit de eigen tuin.

Boeren streekproducten route

Boeren streekproducten route

Een heerlijke fietstocht van 66 kilometer door boerenlandschap, langs dijken en kleine dorpjes. De route brengt je langs vele boerderijen, waar de boeren met trots hun producten verkopen. Daarnaast kom je ook langs restaurants, waar waanzinnige lekkere gerechten met lokale producten worden gemaakt.

Ontdek Wadden recepten

Ontdek Wadden recepten

Wil je de Smaak van de Wadden zelf eens uitproberen? Bekijk dan de vele recepten uit het hele Waddengebied en kook ook zelf de recepten.

Leven van het Wad

Leven van het Wad Man in zwart vest staat in een opslag bij een berg met witte uien en kijkt geconcentreerd naar de uien

Het waddengebied is een unieke plek voor liefhebbers van pure ingrediënten. Met Leven van het Wad schotelen we je de beste producten voor én vertellen we je alles over de lokale helden die deze overheerlijke producten mogelijk maken. 

Ontdek meer - Smaak van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.