Ontdek de Smaak van de Wadden

Het Waddengebied zit vol verrassende smaken. Zoals overheerlijke oesters, zeekraal en natuurlijk verse vis. Deze zilte smaken vind je gewoon in je achtertuin. Lekker lokaal én dichtbij. Of je nou bij de Waddenkust bent of op een van de Waddeneilanden, geniet volop van de smaak van de Wadden. Kortom, vul je bord met de lekkerste gerechten uit het Waddengebied!
 

 • Ontdek restaurants

  Proef de Wadden bij de mooiste restaurants in het Waddengebied. 

  Ontdek restaurants
 • Landbouw en Visserij

  Ontdek een nieuwe reeks verhalen! 

  Landbouw en Visserij
 • Koken met waddenproducten

  Wil je de Smaak van de Wadden zelf eens uitproberen? Bekijk dan deze recepten met producten uit het Waddengebied.

  Koken met waddenproducten
 • 12x restaurants met lokale producten

  Groenten uit eigen moestuin, vlees van de boer om de hoek en natuurlijk verse vis uit de Waddenzee. Nergens vind je zoveel verrassende smaken en producten als in het waddengebied. En daar maken de restaurants hier maar al te graag gebruik van. Wij zetten een aantal leuke plekjes voor je op een rij, die gebruik maken van eerlijke en lokale producten. En of je nou bij de Waddenkust bent of op een van de Waddeneilanden. Overal geniet je van heerlijke gerechten met streekproducten van het Wad.

  12x restaurants met lokale producten
 • Culinaire Wadden Weken

  Een feestmaand voor al het lekkers uit het waddengebied! Van 17 oktober en 27 november vieren we de Culinaire Wadden Weken.

  Culinaire Wadden Weken
 • Waddengastronomie

  In het Waddengebied vind je vele ondernemers die zich bezig houden met bijzondere streekproducten, waddenvoedsel en culinair toerisme met een minimale voetprint. En dat mag de rest van de wereld ook weten; vandaar ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’.

  Waddengastronomie

Waddenkust - Proef de Smaak van de Wadden in de kustprovincies

Waddeneilanden - Proef de Smaak van de Wadden op de eilanden

Dit wil je beleven - Proef de Smaak van de Wadden

Culinaire fietstocht Terschelling

Culinaire fietstocht Terschelling

Langs bos en duin voeren de Terschellinger schelpenpaadjes je langs de beste culinaire schatten van het eiland, met alle mogelijkheid om met excursies de voedzame en rijke natuur te ontdekken. Pluk fruit in het naseizoen, proef oesters terwijl je door het wad loopt, of rijdt paard in de branding.

Proef Amelands beetje blond

Proef Amelands beetje blond

Een vakantie op het mooie Ameland. Na een dagje lekker buiten in de natuur, ben je toe aan een welverdiend biertje. Of je dit nu op het strand, tijdens een picknick in de duinen of juist lekker op het terras drinkt; je drinkt ‘m op z’n Amelands. Een overheerlijk blond biertje, zacht en fris van smaak.

Bezoek zelfpluktuin Groenhof

Bezoek zelfpluktuin Groenhof

In de zomermaanden kun je bij zelfpluktuin Groenhof zelf fruit, bloemen en groenten plukken. Denk aan aardbeien, blauwe bessen en pruimen. Maar bezoek zelfpluktuin Groenhof ook zeker voor de heerlijke verse fruitsmoothies, kruidentheetjes en anders lekkers uit de eigen tuin.

Boeren streekproducten route

Boeren streekproducten route

Een heerlijke fietstocht van 66 kilometer door boerenlandschap, langs dijken en kleine dorpjes. De route brengt je langs vele boerderijen, waar de boeren met trots hun producten verkopen. Daarnaast kom je ook langs restaurants, waar waanzinnige lekkere gerechten met lokale producten worden gemaakt.

Koken met waddenproducten

Koken met waddenproducten

Het waddengebied zit vol verrassende streekproducten. Het land, het Wad en het water zorgen voor pure smaken. Tijdens 'Koken met waddenproducten' eren we iedere maand één van deze mooie producten van het Wad, door middel van een recept.

Leven van het Wad

Leven van het Wad Man in zwart vest staat in een opslag bij een berg met witte uien en kijkt geconcentreerd naar de uien

Het waddengebied is een unieke plek voor liefhebbers van pure ingrediënten. Met Leven van het Wad schotelen we je de beste producten voor én vertellen we je alles over de lokale helden die deze overheerlijke producten mogelijk maken. 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.