Ontdek de Wadden

Stap op de boot en laat de drukte achter je. De Waddeneilanden staan garant voor onthaasten en uitwaaien. De eilanden die samen de noordelijke grens van Nederland vormen hebben een uniek karakter. Het ‘eilandgevoel’ wat ieder van de vijf eilanden oproept is echt iets wat je moet ervaren. Heb je een Waddeneiland bezocht, dan zien we je vast weer terug!

De grootste van de Waddeneilanden is Texel, en de eerste van het rijtje. Vanuit Den Helder stap of rijd je zo op de boot naar Texel. Na Texel volgen Vlieland en Terschelling. Deze zijn te bereiken via Harlingen. Op Vlieland is je auto niet toegestaan, op Terschelling wel. De volgende in het rijtje is Ameland. Voor een bezoek stap je op de boot vanaf Holwerd. Het laatste eiland van het rijtje is ook autoluw; Schiermonnikoog. De boot naar Schiermonnikoog vertrekt vanaf Lauwersoog.

In Den Helder, Harlingen, Holwerd en Lauwersoog is meer dan voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor alle bezoekers van de Waddeneilanden. Wij raden je aan dit te doen. Want voor het betere onthaasten heb je echt geen auto nodig!

Niet voor Wadjes

Niet alleen in de zomermaanden, maar juist in de wintermaanden zijn de eilanden the place to be. Tijdens de koude maanden komt er een winterse gloed over het land, zijn de elementen intenser en de nachten gevuld met talloze sterren. Ben jij klaar voor deze ervaring?
 

Speciaal voor de wintermaanden hebben we een top 9 activiteiten samengesteld, zodat jij de Waddeneilanden optimaal kunt ervaren.

Bekijk hier de top 9

Beleef de Wadden

De vijf Waddeneilanden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.