Het Waddeneiland Vlieland

Anderhalf uur lang kun je je aan boord verheugen op het kleinste Waddeneiland van Nederland, waar je één dorp vindt en vooral veel rust en natuur. En de rust die je hier als mens ervaart, is er ook voor de vogels. Met kilometers strand, duin en gras is het goed toeven op Vlieland. Vlieland biedt met al die rust en ruimte ook veel inspiratie. Bijvoorbeeld wanneer je het festival Into The Great Wide Open bezoekt. Tijdens dit duurzame festival leef je op van muziek, kunst en theater. En dat allemaal in de Vlielandse natuur.

Het eiland Vlieland

Vlieland, het kleinste Waddeneiland, trekt bezoekers met zijn ongerepte schoonheid en rust. Het eiland staat bekend om zijn uitgestrekte duinen, brede zandstranden en bossen die ideaal zijn voor wandelingen en fietstochten.

Met slechts één dorp, Oost-Vlieland, straalt het eiland een vredige sfeer uit. Bezoekers kunnen de kenmerkende vuurtoren beklimmen voor een mooi uitzicht of genieten van lokale gerechten in de gezellige restaurants. Vlieland biedt ook verschillende watersportmogelijkheden, waaronder zeilen en kitesurfen.

Wat Vlieland echt bijzonder maakt, is de beperkte aanwezigheid van auto's, waardoor de nadruk ligt op rust en natuurbehoud. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten of gewoon wilt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, Vlieland biedt een welkome omgeving voor een ontspannen eilandervaring.

Ontdek duurzaam Vlieland

 

 

Een duurzame vakantie op Vlieland biedt een positieve ervaring waarin aandacht is voor een evenwichtige relatie tussen mens en natuur. Kies voor groene accommodaties die zich inzetten voor milieuvriendelijke praktijken. Verken het eiland op de talrijke fietspaden, verminder je ecologische voetafdruk en geniet van lokale biologische producten in de sfeervolle eetgelegenheden. Neem deel aan ecologisch verantwoorde activiteiten, zoals natuurexcursies, om het unieke ecosysteem van Vlieland te waarderen. Door bewust te reizen en te genieten van alles wat Vlieland te bieden heeft op een duurzame manier, draag je bij aan het behoud van dit stukje ongerepte natuur voor toekomstige generaties.

Meer duurzame tips

Must sees op Vlieland - Wat ga jij ontdekken?

Trek de natuur in - Ontdek de natuurgebieden van Vlieland

Dorp

Vanaf de boot sta je meteen in het dorp Oost-Vlieland, het enige dorp op het eiland. Vlieland telt ruim 1.200 inwoners. Het dorp heeft een rustige uitstraling met traditionele huizen en sfeervolle straatjes. Bezoekers kunnen wandelen door de straten, lokale gerechten proeven en de unieke sfeer van dit eilanddorp ervaren. Vlieland is autoluw, waardoor fietsen een essentieel vervoermiddel is voor vakantiegangers. Met een uitgebreid netwerk van ongeveer 25 kilometer fietspaden kun je moeiteloos het eiland verkennen, langs bossen, polders, duinen en kustlijn. Je kunt je eigen fiets meebrengen of er een huren bij diverse verhuurbedrijven op het eiland.

 

Activiteiten Vlieland

Op Vlieland kunnen bezoekers genieten van diverse activiteiten. Verken het uitgebreide netwerk van fietspaden die het eiland doorkruisen, ontdek de flora en fauna in het Nationaal Park, of ontspan op de brede zandstranden. Watersportliefhebbers kunnen zeilen, kajakken of deelnemen aan het unieke wadlopen. Culturele hoogtepunten zijn onder andere de karakteristieke vuurtoren en lokale kunstgalerijen. Of je nu houdt van actie of ontspanning, Vlieland heeft voor elke bezoeker iets te bieden.

Ontdek de verhaallijnen - Alles wat je wilt weten over Vlieland

Meer over Vlieland

Bekijk hier het verhaal Vlieland Outdoor Center

Meer inspiratie - Ontdek Vlieland

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.