Waddenkust Groningen

Lauwersmeer

Lauwersmeer

Waddenland

Waddenland

Eemsdelta

Eemsdelta

Oldambt

Oldambt

Van de eindeloze horizon in het Oldambt tot aan de duisternis en de natuur in Nationaal Park Lauwersmeer, de Waddenkust van Groningen biedt ongelooflijk veel te zien, te doen en te ervaren. Het Waddenland met zijn oude terpen- en wierdenlandschap dat in een samenspel tussen mens en zee het Waddenzee UNESCO Werelderfgoed vormde. De Eems-Dollard, een nieuw economisch landschap in evenwicht met natuur van wereldklasse. En natuurlijk het dynamische landschap van de Waddenzee zelf.

Ontdek de onverwachte schoonheid van de kwelders en de polders. Loop over de bodem van de zee als de Wadden droogvallen. Zie hoe de zeehonden op de zandbanken wachten tot de vloed nieuw voedsel komt brengen. Kijk je ogen uit bij de duizenden trekvogels die snacken op het Wad en langs de randen van de Dollard. En bewonder het oudste cultuurlandschap van Nederland. Waar vroeger de zee tussen de eilanden Middag en Humsterland stroomde en de mensen vanaf de IJzertijd leefden op eeuwenoude woonheuvels. Wanneer je tegenwoordig het Groninger Waddengebied bezoekt, verraden de kronkelende weggetjes, het weidse landschap, de slingerende sloten en geultjes én de nog altijd bewaard gebleven wierden zijn rijke geschiedenis.

Ontdek de verhalen - van de waddenkust in Groningen

Dit wil je lezen - De mooiste verhalen rondom de Waddenkust in Groningen

Dit wil je ervaren

 • Waddenmusea

  In de zes Waddenmusea ontdek je de geschiedenis van de Groninger waddenkust en zijn bewoners. De een gaat eeuwen terug in de tijd, de ander brengt je naar een iets recentere geschiedenis.

  Waddenmusea
 • Nationaal Park Lauwersmeer

   In Nationaal Park Lauwersmeer kan de natuur ongestoord zijn gang gaan. Ontdek de natuur en de donkerte van het park.

  Nationaal Park Lauwersmeer
 • Activiteiten in Groningen

  Lekker actief of liever relaxen? De Groningse Waddenkust biedt tal van inspirerende activiteiten. Maak hier je keuze en ontdek de leukste activiteiten het Waddengebied. 

  Activiteiten in Groningen
 • Overnachten in Groningen

  Langs de Groninger Waddenkust zijn er talloze bijzondere manieren om de nacht door te brengen.Kies jouw overnachting en boek een onvergetelijk verblijf. 

  Overnachten in Groningen
 • Eten en drinken in Groningen

  Eten en drinken in Groningen
 • Vogelkijkhut De Kiekkaaste

  De Kiekkaaste is de enige buitendijkse vogelkijkhut van Nederland en geeft een goed zicht op de slikvelden van de Dollard.

  Vogelkijkhut De Kiekkaaste

Duurzame ondernemer: Wilbert van der Kamp

Wongema in Hornhuizen is een plek om samen te komen aan het begin van de wereld. Van dichtbij en ver af komen mensen hier in alle rust werken, overnachten en dineren. Duurzaamheid speelt een grote rol binnen deze onderneming. Visit Wadden ontdekt wat eigenaar Wilbert van de Kamp met zijn onderneming allemaal doet voor een betere leefomgeving en wat zijn tips zijn voor een duurzaam waddengebied.

Lees meer

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.