Het Waddeneiland Texel

Twintig minuten. Zo lang duurt je reis naar het grootste Waddeneiland: Texel. Je stapt op in Den Helder en komt aan op een eiland dat alles heeft. Hier vind je zeven gezellige dorpjes, zes musea, ruim 30 kilometer strand én 140 kilometer fietspad. Vervelen doe je hier geen moment. 

Het eiland Texel

Je vindt op Texel een enorme variatie aan landschappen: polders, duinen, bos, heide, strand, wad en natte duinvalleien. Het eiland is ongeveer 20 kilometer lang, 8 kilometer breed en internationaal beroemd om zijn rijkdom aan vogels en planten. Een groot deel van het eiland behoort tot het Nationaal park Duinen van Texel. Zoek je ruimte, vrijheid en inspiratie, dan kun je hier het hele jaar door je hart ophalen. In elk seizoen is Texel een ervaring. Altijd: zon, wolken, water, strand en wind. Waarschijnlijk heb je het een liever dan het andere, maar je zult zien dat elk weer iets bijzonders heeft. Bovendien: er is altijd van alles te doen op Texel. Je kunt de drukte zoeken van de winkels, de terrassen en de hipste strandtenten. Maar je kunt ook de rust zoeken en de plekken achter de duinen waar je geen wifi hebt. Op een Waddeneiland ben je weg van alles en kijk je met een nieuwe blik naar alles om je heen. Ook buiten het hoogseizoen staan er heel wat deuren open. Het eiland heeft het hele jaar door een programma.

Ontdek duurzaam Texel

Heb je zin om nieuwe plekken te verkennen, bij voorkeur op locaties waar je een positieve bijdrage kunt leveren en een goed gevoel kunt ervaren? Onze aanrader: Texel! Het is dichterbij dan je denkt, en met tal van duurzame initiatieven is het een verantwoorde en unieke bestemming. Maak je verblijf milieuvriendelijk met deze tips:

 

Begin met het verkennen van de lokale keuken door te dineren in restaurants die gebruik maken van Texelse producten. Voor boodschappen, bezoek de boerderijwinkels en stalletjes langs de weg. Laat de auto staan en verken het eiland op een duurzame manier door fietsen te huren. Maak gebruik van het Texelse openbaar vervoer, inclusief de Texelhopper die je naar 130 bushaltes brengt. Geniet van een duurzaam avontuur op het prachtige Texel!

Meer duurzame tips

Must sees op Texel - Wat ga jij ontdekken?

Trek de natuur in - Ontdek de natuurgebieden van Texel

  • Horsduinen

    Aan de zuidpunt van Texel liggen de Horsduinen of ook wel de Hors genoemd. Het is een bijzonder ruig en heel dynamisch natuurgebied.

    Horsduinen
  • De Slufter

    De Slufter

Dorpen

De zeven dorpen op Texel tellen in totaal zo’n 13.500 inwoners. Den Burg is de ‘hoofdstad’. Hier woont bijna de helft van de Tesselaars. Andere dorpen zijn Den Hoorn, Oudeschild, De Koog, Oosterend, De Waal en De Cocksdorp. Je kunt er shoppen, musea bezoeken, ontspannen en heerlijk eten en drinken. De veerhaven ligt in een uithoek van het eiland. Kom je zonder auto, dan vertrekken hier bussen naar Den Burg en De Koog. Voor andere bestemmingen reserveer je een Texelhopperbusje. Maar je kunt natuurlijk ook direct een fiets huren.

Lees hier meer

Activiteiten Texel

Texel is Nederland in het klein. Je vindt er een enorme variatie aan landschappen: polders, duinen, bos, heide, strand, wad en natte duinvalleien. Het eiland is ongeveer 20 kilometer lang, 8 kilometer breed en internationaal beroemd om zijn rijkdom aan vogels en planten. Een groot deel van het eiland behoort tot het Nationaal park Duinen van Texel. Zoek je ruimte, vrijheid en inspiratie, dan kun je hier het hele jaar door je hart ophalen.

Waarschijnlijk kom je tijd te kort. Texel heeft een groot netwerk van wandel- , fiets- en ruiterpaden. Staatsbosbeheer heeft kortere en langere routes uitgezet, waaronder Fietsroute Texel, een tocht van 28 km. Bij de VVV in Den Burg vind je informatie over alles wat je van Texel wilt weten.

Vind ze hier allemaal

Ontdek de verhaallijnen - Alles wat je wilt weten over Texel

Meer over Texel

Bekijk hier het verhaal van de eetbare natuurtuin van Texel

Verder lezen? - Ontdek alle blogs over Texel

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.