Boottijden naar de Waddeneilanden

Stap op de boot naar de Waddeneilanden en geniet onderweg van het mooie uitzicht. Rederij Doeksen brengt je naar Terschelling en Vlieland. Met de veerdienst van Wagenborg Passagiersdiensten vaar je naar Ameland en Lauwersoog. Ga je liever naar Texel? Daar kom je met de veerdienst van Koninklijke TESO. Of kies voor de meest duurzame en gezonde manier van oversteken en loop over de bodem van de zee! 

Bekijk de boottijden - Hier begint jouw vakantie naar de Wadden

 • Texel

  Bekijk hier de boottijden van TESO vanaf Texel en Den Helder. 

  Texel
 • Vlieland

  Bekijk hier de boottijden van Rederij Doeksen vanaf Vlieland en Harlingen. 

  Vlieland
 • Terschelling

  Bekijk hier de boottijden van Rederij Doeksen vanaf Terschelling en Harlingen. 

  Terschelling
 • Ameland

  Bekijk hier de boottijden van Wagenborg Passagiersdiensten vanaf Ameland en Holwerd. 

  Ameland
 • Schier

  Bekijk hier de boottijden van Wagenborg Passagiersdiensten vanaf Schiermonnikoog en Lauwersoog. 

  Schier

Een milieubewuste oversteek

UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee is het mooiste natuurgebied van ons land. Maar ook kwetsbaar. De veerdiensten zijn druk bezig met een duurzamere oversteek. Zo compenseert Rederij Doeksen jaarlijks 5.000 dienstreizen van haar medewerkers. En bij TESO kijken ze verder dan vandaag en morgen. Lees hier meer over TESO en duurzaamheid. Maar ook jij kunt je steentje bijdragen. Bij de verschillende veerdiensten kun je voor een kleine prijs de CO2-uitstoot van jouw overtocht compenseren. Of kies voor de meest duurzame manier van oversteken en loop over de bodem van de zee. Zo zorgen we samen voor een schoner Waddengebied.

Meer over duurzaam reizen

Deel jouw wadden

Het havengebied van Harlingen, de kwelders bij Holwerd of de vuurtoren van Vlieland. Iedereen heeft zo z'n eigen favoriete plek in het Waddengebied. De bewoners van het Wad delen deze plekken graag met jou. Een plek die jouw bezoek aan het Waddengebied een rijke ervaring maakt.

Kom jij tijdens je reis een mooie plek tegen die anderen niet mogen missen? Deel je tip dan met ons (of met de #wadbijzonder) en plaats samen met andere ontdekkingsreizigers jouw pion op de kaart.

Stuur je tip in

Kronkelend over het Werelderfgoed

Wanneer je met de boot de oversteek maakt naar een van de eilanden, vaar je nooit in een rechte lijn. Je vaart door vaargeulen. In de Waddenzee verplaatsen Geulen en ondiepten zich voortdurend op natuurlijke wijze. deze natuurlijke processen zorgen voor aan- en afvoer van water, zand en slib. Bij het onderhoud van de vaargeulen volgt Rijkswaterstaat zoveel mogelijk het natuurlijke, kronkelende verloop van de geulen. Goed voor de natuur. Én leuk voor jou. Zo kun je nog iets langer op de boot genieten van het Werelderfgoed. Misschien spot je wel een zeehond die lekker liggen te zonnen op een van de zandplaten.

Ontdek het Werelderfgoed

Eilandhoppen

Wil je je volledig onderdompelen in het leven op de Waddeneilanden en meerdere van deze zeeparels in één keer bezoeken? Ga dan lekker eilandhoppen. Door te eilandhoppen kun je in een paar dagen tijd van het moois van meerdere eilanden genieten. Een hop tussen de eilanden Texel, Vlieland en Terschelling is dankzij hun ligging en bootverbindingen het makkelijkst te maken en daarmee een échte aanrader.

Ontdek het snel

Ook de moeite waard - Bekijk ook deze alternatieve overtochten

Leesvoer - De leukste verhalen om te lezen tijdens je reis op de veerboot

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.