Lezing Sanne Meijer

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Loppersum

Sanne Meijer verbouwt sinds een jaar oude Groninger groenten in haar volkstuin in Roodeschool. Ze onderzoekt deze gewassen vanuit historisch perspectief en vertelt over hun cultuurhistorisch belang en hun bijdrage aan een regionale identiteit.

Op 22 april 2024 is het nationale zaaidag. Een dag waarop we de aandacht vestigen op een groene omgeving waar iedereen van kan genieten, maar vooral de insecten en de bijen. In april worden er verschillende “groene” activiteiten georganiseerd in de bibliotheken. Tijdens deze maand wordt iedereen aangemoedigd om te zaaien, te leren en te verbinden met de natuur. Ook is het een geweldige gelegenheid voor kinderen om te leren hoe zaden ontkiemen en hoe planten groeien.

Activiteiten in de Bibliotheek
Tijdens de Zaden en Zaaien maand worden in de bibliotheken in de gemeente Eemsdelta diverse activiteiten georganiseerd:

Lezing Sanne Meijer
In haar Grunnegs Toentje vind je vooral veel Groninger bonen, zoals tuinbonen, erwten en 'gewone' bonen. Deze groenten bestaan al heel lang en je vindt ze overal ter wereld. In haar lezing op woensdag 3 april van 15.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Loppersum neemt Sanne je mee op een reis door 10.000 jaar wereldgeschiedenis aan de hand van bonen en vertelt ze over een aantal Groninger bonen en hun verhalen. 

Wanneer:
t/m 3 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 5,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Lezing Sanne Meijer

Bibliotheek Delfzijl
Kreuperlhof 2
9919 AD Loppersum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Koopt ticket


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.