Koren- en pelmolen De Jonge Hendrik

Den Andel

De Jonge Hendrik is een koren- en pelmolen.

Tiddo Muda was de laatste beroepsmolenaar op de Jonge Hendrik. Hij was het die tot 1983 beroepsmatig heeft gepeld op de Jonge Hendrik; de laatste beroepspeller van Nederland!

Ook is de molen op bijzondere dagen zoals tijdens het Groninger Molenweekend te bezoeken, kijkt u voor actualiteiten hierover op de agenda op de site. De molenaar en molenaars in opleiding leiden u graag rond. U ben dus van harte welkom de molen te van binnen en buiten te bekijken en te genieten van het prachtige uitzicht vanaf de stelling. Ook leggen we u graag iets uit over de werking van de molen. Tevens is het mogelijk een afspraak te maken voor een groepsexcursie, bijvoorbeeld met een schoolklas, of in het kader van een kinderfeestje.

De Jonge Hendrik wordt beheerd door de molenstichting Winsum. Deze stichting is opgericht op 17 december 1992 en heeft vijf molens in bezit. Het zijn: koren- en pelmolen De Jonge Hendrik te Den Andel, de koren- en pelmolens De Ster en De Vriendschap te Winsum, koren- en pelmolen De Meeuw te Garnwerd en koren- en pelmolen Joeswert te Feerwerd. Molenstichting Winsum wil de molens binnen de gemeente Winsum zoveel mogelijk in originele en werkende staat houden. Dit doet ze door de molens onder de aandacht te brengen van het publiek, de gemeente en de overkoepelende provinciale- en rijksinstanties op het gebied van de monumentenzorg. Daarnaast verzamelt ze de benodigde gelden voor het onderhoud en de restauratie van haar molens via het werven van donateurs en via het benaderen van de genoemde instanties en van fondsen op het gebied van de monumentenzorg.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Koren- en pelmolen De Jonge Hendrik

Oude Dijk 11
9956 PA Den Andel
Plan je route

vanaf jouw locatie


Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.