Wadlopen

Het is een ervaring die simpelweg niet op je bucketlist mag ontbreken. En het is ook nog eens de meest duurzame manier van oversteken! Al wandelend over de bodem van de zee, kun je pas echt genieten van een overdonderende stilte. Onderweg ontdek je waarom de Waddenzee precies UNESCO Werelderfgoed is. Maar waar kan je het eigenlijk precies doen? Met welke kleding moet je rekening houden én moet er ook continu een gids bij je in de buurt zijn? En hoe hou je het beste rekening met de natuur?

Op deze pagina laten we je kennismaken met één van de mooiste ervaringen: wadlopen! 
 


Ken jij de Sustainable Development Goals al? Dit zijn duurzame ontwikkelingsdoelen die opgesteld zijn door de VN om van de wereld een betere plek te maken.

Wadlopen voor beginners

In het hoge noorden van Nederland, langs de waddenkust, kun je wadlopen. Wandelen over de bodem van de zee. Wellicht heb je het nog nooit gedaan, lijkt het te zwaar of weet je niet welke schoenen je zou moeten dragen. De ervaren wadloopgids én fotograaf Henk Postma vertelt je precies wat je moet weten voordat je voor het eerst gaat wadlopen. Deze unieke ervaring zal je nooit meer vergeten.

Lees het hele verhaal

Respecteer de natuur

Unesco Werelderfgoed de Waddenzee is de laatste echte natuur van Nederland. Dit enorme getijdengebied is van belang voor miljoenen vogels en vissen. Wadlopen is een geliefde activiteit om dit mooie gebied te ontdekken. Maar het is belangrijk dat vogels hierbij niet verstoord worden. Wanneer wadlopers te veel uitwaaien, zijn de vogels letterlijk gevlogen. Ga daarom altijd op pad met een wadloopgids. Zij kunnen je precies vertellen hoe je moet lopen én wat goed is voor de natuur. Daarnaast is er een erecode met gedragsregels, waarin precies wordt uitgelegd hoe je van het Wad kunt genieten terwijl je de natuur respecteert.

Erecode voor Wadliefhebbers

De beste gidsen in Friesland - voor een onvergetelijke wadlooptocht

De beste gidsen in Groningen - voor een onvergetelijke wadlooptocht

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.